Deze wonderbaarlijke organische villa is bijna geheel gecamoufleerd in de bergen opgesteld door de architect. Dit unieke huis valt waarschijnlijk niet bij iedereen in de smaak, maar een Bond schurk zou z’n geluk niet op kunnen, want dit kunstwerk in de woestijn is nu te koop voor $ 3 miljoen euro. De prijs van deze villa komt vooral doordat deze zo uniek is, je zult niet snel een huis vinden wat hierop lijkt. Het pand heeft een geribbelde structuur als dak, verscholen in het midden van een rotsachtig terrein, met 40.000 vierkante meters grond waar de villa in ligt.

Joshua-Tree-House-Kendrick-Bangs-Kellogg-4

In de jaren 80 kreeg architect Kendrick Bangs Kellogg kreeg de opdracht van een echtpaar om dit huis te ontwerpen. Het bouwen van de villa begon in 1988, met behulp van beton, staal, glas en koper. In 1993 was het huis pas klaas, toen mocht interieur ontwerper John Vugrin de inrichting doen. Het huis heeft 26 kolommen als dak die er vanuit de lucht als een ribbenkast uitzien. Een ding is in ieder geval duidelijk, het is een villa waar veel verschillende schurken uit bekende block-busters blij mee zouden zijn.

Joshua-Tree-House-Kendrick-Bangs-Kellogg-10