Spyker staat bekend om hun unieke wonderbaarlijke auto’s in de niche markt. Dat is dan ook waarom we teleurgesteld waren toen het bedrijf failliet ging, nadat ze een poging deden om Saab te redden van hetzelfde lot. Maar gelukkig is Spyker eindelijk terug, met de geweldig nieuwe C8 Preliator waar er slechts 50 van worden gemaakt. Elk geprijsd op ongeveer $ 350.000.

89714

De derde herziening van Spyker populairste model, de Preliator heeft alle juiste componenten: een 4,2-liter supercharged V8 van Audi (geschat op 518 pk), een suspensie getuned door Lotus en remmen geleverd door de experts van AP Racing geleverd. Maar er is meer moois aan de nieuwe Spyker C8 Preliator dan de gegevens die op de spec sheet staan.

89712

De Nederlandse automaker heeft minstens evenveel aandacht besteed aan de juweel-achtige details op zijn luxe sportwagens als op hoe snel deze kan gaan, en de nieuwe Preliator (het Latijnse woord voor “strijder”) neemt dingen nog verder. De aluminium carrosserie is ontzettend welgevormd en de details op het exterieur zijn prachtig. De cabine is bekleed met kunstig-gestikte lederen, fijn gemaakte instrumenten en schakelapparatuur, en genoeg eye candy om de inzittenden gelukkig stil te laten zitten als ze met hoge snelheid over de weg scheuren.

89713