De nieuwe Jaguar F-TYPE SVR, de snelste Jaguar ooit, heeft een succesvolle hogesnelheidstest volbracht met Fast and Furious-ster Michelle Rodriguez aan het stuur. Op een afgesloten stuk highway in de woestijn in Nevada (VS) – het traject van ’s wereld snelste roadrace, The Silver State Classic Challenge – klokte de actrice een topsnelheid van 201 mijl/uur, omgerekend 324,4 km/uur.

1-JAGUAR-F-TYPE-SVR

‘Waanzinnig, ik heb een nieuw persoonlijk snelheidsrecord geboekt in de prachtige Jaguar F-TYPE SVR’, reageerde Rodriguez, die haar vorige record van 140 mijl/uur flink uit de boeken reed. ‘De auto ging als op rails, ik hoefde slechts minimaal te corrigeren. Het was een ongelooflijke ervaring.’

5-JAGUAR-F-TYPE-SVR

De Jaguar F-TYPE SVR is ontwikkeld door Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations. Het is de lichtste, meest direct reagerende, snelste en krachtigste versie van de F-TYPE. Terwijl deze ultieme superauto toch voldoende souplesse biedt voor het rijden in het dagelijkse verkeer.

6-JAGUAR-F-TYPE-SVR

De F-TYPE SVR accelereert vanuit stilstand naar 100 km/uur in slechts 3,7 seconden en haalt volgens de fabrieksopgave een topsnelheid van 322 km/uur.

De Jaguar F-TYPE is in Nederland al leverbaar vanaf € 94.650,-.
De Jaguar F-TYPE SVR is leverbaar vanaf € 199.750,-.

3-JAGUAR-F-TYPE-SVR