Mercedes-Benz verklaart het open-air seizoen voor geopend met de eerste Cabriolet op basis van de C-Klasse. Daarmee rondt het merk het aanbod van Cabriolets met een klassieke stoffen kap af. Het design van de nieuwe Cabriolet straalt moderne luxe uit, met een jeugdige touch. Het onderscheidende karakter komt het beste tot uiting met de kap open. De Cabriolet wordt optioneel leverbaar met het automatische windschermsysteem AIRCAP en de hoofdruimteverwarming AIRSCARF, voor optimaal comfort bij open rijden, 365 dagen per jaar. Zuinige, krachtige motoren die qua vermogen variëren tussen 115 kW/156 pk en 270 kW/367 pk en een onderstel waarbij de nadruk op dynamiek ligt (indien gewenst met luchtvering AIRMATIC) garanderen sportieve rijeigenschappen. De nieuwe 9G-TRONIC automatische transmissie is beschikbaar voor alle motorvarianten. Eveneens aan boord: beproefde assistentiesystemen en modern infotainment. De nieuwe C-Klasse Cabriolet wordt deze zomer leverbaar.

16C104_020

Mercedes-AMG onthult de eerste open variant van de nog jonge C-Klasse familie in de vorm van de nieuwe C 43 4MATIC Cabriolet. Net als de C 43 4MATIC Coupé beschikt de ‘all-season’ Cabriolet over de combinatie van een 270 kW/367 pk sterke 3,0-liter V6-biturbomotor, een snel reagerende 9G-TRONIC automatische transmissie en standaard AMG Performance 4MATIC vierwielaandrijving. Het plezier van open rijden voor vier personen wordt versterkt door de voor het merk bekende Driving Performance dankzij een speciaal onderstel met stijvere elastokinematica en drietraps verstelbare demping. Rijplezier gaat samen met een hoge efficiëntie aangezien de open variant van de Mercedes-AMG C 43 slechts 8,3 liter brandstof op 100 km verbruikt (NEDC gecombineerd).

16C104_002

Krachtige en zuinige benzine- en dieselmotoren met ECO start-stopsysteem en een uitgebreid 4MATIC-aanbod garanderen het hele jaar door sportieve prestaties en rijplezier. Alle motoren voldoen aan de Euro 6-emissienorm. Er zijn zes benzinemotoren beschikbaar voor de Cabriolet. Qua vermogen loopt het aanbod uiteen van de 1,6-liter viercilinder in de C 180 met 115 kW/156 pk tot de 3,0-liter zescilindermotor in de Mercedes-AMG C 43 4MATIC Cabriolet (270 kW/367 pk). De C 200 is optioneel te bestellen met vierwielaandrijving 4MATIC.

16C104_008

De dieselmodellen worden aangedreven door een viercilindermotor met 125 kW/170 pk in de C 220 d of 150 kW/204 pk in de C 250 d en zijn voorzien van milieuvriendelijke SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction).

Mercedes-AMG presenteert de twee modellen uit de C-Klasse Performance-familie op de Autosalon van Genève. Naast de C 43 4MATIC Coupé maakt daar nu ook de C 43 4MATIC Cabriolet van het sportwagen- en performancemerk uit Affalterbach zijn opwachting.

16C104_011

De 3,0-liter V6-biturbo in de nieuwe Cabriolet levert indrukwekkende prestaties dankzij een maximumvermogen van 270 kW/367 pk en een maximumkoppel van 520 Nm. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/h vergt 4,8 seconden, de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. De sportieve rijprestaties zijn grotendeels te danken aan de standaard AMG Performance 4MATIC vierwielaandrijving waarbij de aandrijfkracht nadrukkelijk is georiënteerd op de achterwielen, een nieuw ontwikkelde vooras, stijvere elastokinematica en een zeer nauwkeurige besturing.

De nieuwe 9G-TRONIC automatische transmissie kan aan alle motorvarianten gekoppeld worden.

16C104_014
16C104_032