Pure Luxe praat regelmatig met bekende mensen. Gewoon mensen die op hun eigen wijze ergens succesvol in zijn. Dit kunnen Bekende Nederlanders, ondernemers, zakenmensen, artiesten enzovoort zijn. Er wordt, naast naar andere facetten in het leven, ook naar materiële zaken gevraagd. Niet met het idee van “kijk ons nou even” maar omdat mensen die daar hard voor werken er naar onze mening ook echt van mogen genieten, Pure Luxe dus. De vragen zijn heel divers en kriskras door elkaar (maar altijd met respect) gesteld.

12243280_10206935564600332_2691458217943166136_n

Sander Lusink, brand director en mede-eigenaar van OGER

Deze keer praten wij met Sander Lusink (38), brand director en mede-eigenaar van OGER. Bij de meesten van u wel bekend, al is het niet om de winkel aan de Amsterdamse PC Hooftstraat met de donkerrode gevel met gouden letters. Jongere broer Martijn Lusink (36) is CEO en mede-eigenaar van het bedrijf. Naast de vestiging in Amsterdam zijn er ook vestigingen in Haarlem (Outlet), Den Haag, Rotterdam en Antwerpen. Sander woont sinds kort in Amstelveen, houdt minstens zoveel van mooie auto’s als van mode en is perfectionist. We stellen hem 10 korte vragen.

 

 1. Als je aan luxe denkt, pure luxe, wat betekent dit dan voor jou persoonlijk?
 • Luxe betekent voor mij genieten, dat kan kijken naar iets moois zijn of het comfort van een plek waar je jezelf begeeft. Helemaal tot rust kom ik graag bij Beachclub Bries in Noordwijk aan Zee, vooral met een ondergaande zon aan de horizon, een mooi glas champagne en een lieve dame naast mij. Mijn dag kan dan niet meer stuk.

“Helemaal tot rust kom ik graag bij Beachclub Bries in Noordwijk aan Zee, vooral met een ondergaande zon aan de horizon, een mooi glas champagne en een lieve dame naast mij.”

36

Beachclub Bries in Noordwijk aan Zee, een favoriet van Sander

 1. Vanaf welke leeftijd ben je al aan het werk en hoeveel uur per week werk je gemiddeld?
 • Ik werk reeds vanaf mijn 16e jaar en nu zo ongeveer 40 uur per week. Mijn eerste baan was chinees eten rondbrengen op zo’n crossbrommer door Amsterdam. Tijdens mijn stage op de marketing afdeling van een grote supermarktketen in Albuquerque (New Mexico, USA) kwam ik achter mijn passie: (het creëren van) communicatie, fotografie, websites en presentaties.
 1. Neem je regelmatig en bewust afstand van je werk en wat doe je in de tijd dat je niet aan het werk bent (ter ontspanning)?
 • Ik probeer in mijn drukke agenda ruimtes te creëren om even te ontspannen, zoals een massage voor een première of een wandeling tussen de vergaderingen door. Ik laat mij vaak masseren bij een goede vriendin in Amsterdam, ze heet Anna Wagenmaker, daar kom ik al 15 jaar en haar total treatment is heel bijzonder en doet mij goed. Wandelen doe ik graag in het Amsterdamse bos.
manscaping-man-spa-massage-men-science.original

Regelmatig ondergaat Sander een heerlijke massage

“Naast gezonde sapjes neem ik ook wel eens een biertje met bitterballen.”

 1. Is gezondheid en gezond blijven voor jou belangrijk? Zo ja, op welke manier ben je hiermee bezig (bijvoorbeeld sporten, gezond eten, …)?
 • Omdat ik hartpatiënt ben moet ik minimaal 2 à 3 keer per week sporten maar niet vol gas. Eigenlijk is 30 minuten wandelen per dag ook al heel goed. Eten probeer ik zo puur mogelijk te doen en met de beste ingrediënten. Maar naast gezonde sapjes neem ik ook wel eens een biertje met bitterballen.
 1. Wat zijn voor jou materiële zaken waar je veel waarde aan hecht?
 • Mijn huis is mijn basis of cocon, ik heb geen sieraden maar ik kan erg genieten van een heerlijk bed of goede stoel en daarbij een goede film kijken of boek lezen. Ik ben een erg grote fan van mijn FreshBed welke ik heb gekocht bij Bröring op het Gelderlandplein in Amsterdam, een grote uitgave maar wel ultiem slaap comfort. Het bed zuigt alle lucht op uit de slaapkamer, filtert het en blaast de schone lucht verwarmd of gekoeld door mijn matras waardoor ik altijd de juiste temperatuur in mijn bed heb en het is ook nog eens vochtvrij en fris.
singer-911-racing-blue-58

Sander houdt van Porsches en dan vooral de 911

“Ik ben ben nu aan het sparen voor een mooie 2e hands Porsche 911 als investering voor de toekomst.”

 1. In dit kader: in welke auto(‘s) rijd je (heb je er meerdere?) en maak je wel eens gebruik van een privé-chauffeur?
 • Ik rijd een Mercedes Benz C350e plug in hybride. Ik vind het een prachtige auto met een aangename zakelijke bijtelling. Als ik lange zakelijke ritten heb, laat ik mij rijden omdat ik s’avonds mijn rust goed nodig heb. Ik heb net een nieuw huis gekocht en ben nu aan het sparen voor een mooie 2e hands Porsche 911 (als investering) voor de toekomst.
 1. Je krijgt regelmatig aandacht in de media. Vind je dit positief, negatief of een combinatie van beide? Waarom vind je dit en hoe ga je met de media om?
 • Media hoort bij mijn vak als Brand Director voor Oger, zolang het zakelijk en respectvol blijft heb ik er geen problemen mee. De roddelbladen sta ik gelukkig niet in, daar heb ik meer moeite mee.
Oger-DH-binnen-bewerkt_origin

De winkel van Oger in Den Haag

 1. Zijn er nieuwe initiatieven waar je op dit moment mee bezig bent en kun je hier (al) iets meer over vertellen?
 • We zijn bezig om onze buren erbij te huren voor Oger Den Haag en hopen deze uitbreiding eind deze zomer af te ronden. We gaan de winkel in Den Haag met zo’n 200m2 vergroten. We hebben een hoop nieuwe merken erbij gekregen dit jaar; pakken van Tom Ford, swimwear van Orlebar Brown, John Lennon’s tennis gympen van Spring Court, Scaglione cashmere truien en de prachtige jassen van Herno in samenwerking met outdoor specialist Laminar. Daarnaast hebben we nu een campagne lopen met Ronald de Boer als Oger Icoon en zijn favoriete Oger producten. We zijn bezig om steeds grotere bedrijven aan te kleden. Naast de spelers en staf van Ajax en Feyenoord kleden we ook restaurants zoals The Harbour Club, NH hotels, Yarden uitvaart organisatie, Coster Diamonds, Gassan Diamonds en nu ook het personeel van Het Stedelijk Museum.
 1. Wat is jouw favoriete stad in Nederland en welke stad buiten Nederland? En waarom? Heb je een favoriete vakantiebestemming en zo ja, welke bestemming is dit?
 • Mijn favoriete stad is en blijft Amsterdam omdat deze stad zo veelzijdig is. Daarnaast ontdek ik ook steeds leukere kanten van steden als Den Haag en Rotterdam. Laatst maakte ik een wandeling, na een photoshoot, in Haarlem. Van de studio liep ik naar onze Oger Outlet en ik was verbaast over de mooie monumenten die ik tegen kwam. Ook van Antwerpen kan ik erg genieten, naast de architectuur vooral ook van de gastronomie daar. Mijn favoriete vakantie bestemming in januari is Curaçao (Santa Barbara Beach Resort) en in juli Marbella (Coral Beach Hotel), beide vanwege het heerlijke klimaat en de optimale service. In de toekomst wil ik een keer naar Ibiza, want daar ben ik nog nooit geweest, maar dan wel het gedeelte van het eiland waar het rustig is en niet gefeest wordt. Daar hoor ik goede verhalen over.
 1. Draag je sieraden? Zo ja, welke sieraden en van welk merk/welke merken?
 • Daar kan ik kort in zijn. Ik draag namelijk geen sieraden omdat ik irritatie krijg aan mijn pols van armbandjes en/of horloges. Daarom kijk ik altijd op mijn iPhone naar de tijd.

Zie verder: www.oger.nl