Pure Luxe cruist door Amsterdam Zuid dit keer met de absoluut magnifieke Mercedes-AMG S 63 4MATIC Coupé. Een auto zo mooi. Een auto zo perfect. Een auto zo snel. De 5.5 V8 biturbomotor met de meest heerlijke “grom” ever produceert maar liefst 585 paardenkrachten en schiet letterlijk van 0 naar 100 km per uur in een luttele 3,9 seconden.

IMG_4484

AMG gebruikt echt weer de allerbeste hoog efficiënte technologieën en die komen tot absolute topprestaties bij een laag verbruik (Verbruik is mee te leven: gecombineerd: 10,3 l/100 km; CO2-emissie, gecombineerd: 242 g/km). Deze motor is een van de sterkste in serie geproduceerde V8-biturbomotoren ter wereld. Ik noem verder: “High-performance AMG-composietremsysteem”, “AMG SPEEDSHIFT MCT zeventraps sporttransmissie”, “AMG-sportuitlaat”, “AMG-sportonderstel, gebaseerd op AIRMATIC” en “AMG-sportparameterstuurbekrachtiging”. God I love AMG.

IMG_4412

De opvallende voorzijde wijst nadrukkelijk op de sportieve dominantie van de S-Klasse Coupé. Centraal staat de driedimensionale grille met de Mercedes-Benz ster en enkele lamel. Deze wordt geflankeerd door de opvallende high-performance led-koplampen van het standaard geleverde led-Intelligent Light System. Bij ons testmodel voorzien van Swarovski-kristallen. Hoort u mij goed? Jazeker, Swarovski..!

IMG_4465

Het interieur verdient ook al veel pluimen. Het weerspiegelt comfort maar vooral luxe. Door de harmonieus op elkaar afgestemde materialen en kleuren oogt het interieur als één organisch geheel. De hoogwaardige afwerking en de fraaie oppervlakken stralen meesterschap en handwerk uit en vormen een waar genot voor alle zintuigen.

De driedimensionale vormgeving wordt geaccentueerd door grote houten sierdelen die van portier naar portier lopen en tegelijkertijd het innovatieve display omlijsten. Dit lijkt te zweven, een effect dat wordt versterkt door een rondlopende schaduwvoeg en de sfeerverlichting.

Met een prijskaartje van bijna 3 ton geen goedkope vriend maar wel mijn vriend. Een regelrechte flaunter dus. Dat dus… Een 10+.

Fotos: Jeroen Hanselman

IMG_4318
IMG_4505
IMG_4366