Met trots presenteert Rado twee van haar nieuwste Post Basel horloges. Als avontuurlijk stijlstatement de HyperChrome 1616 en het Back to basics HyperChrome Ultra Light model.  Achter beide horloges schuilt een rijke geschiedenis, te beginnen met de HyperChrome 1616, als een eerbetoon aan de 400ste verjaardag van de dappere ontdekking van Kaap Hoorn.

In 1616 ontdekten twee Nederlandse kooplieden Kaap Hoorn, op de punt van het Zuid-Amerikaanse continent. De Kaap ligt op een verraderlijke vaarroute waar de Atlantische Oceaan de Zuidzee kruist. En nu, vierhonderd jaar na de ontdekking van zijn naamgenoot, wordt de vintage Cape Horn-collectie – die voor het eerst eind jaren 60 werd geïntroduceerd – opnieuw gelanceerd. De collectie heeft een innovatieve twist die de voortdurende zoektocht van Rado naar niet eerder gebruikte ontwerpen en materialen illustreert.

Hyperchrome_CapHorn_Black_cadre_A5

Rado HyperChrome 1616 (Zwart)

Daarnaast is de HyperChrome Ultra Light met zijn indexloze en diepgrijze monochrome kleurenpalet een meditiatie op het onderwerp eenvoud. Natuurlijk donkergrijs siliciumnitride geeft de lichtgewicht, gematteerde monobloc horlogekast zijn opvallende tint. De wijzerplaat is voorzien van een textuur van concentrische groeven die zachtjes rondcirkelen als in het rustgevende patroon dat men vindt in het zand van een Zen-tuin. Een modieuze Nato-band bindt het 56 gram wegende limited edition-horloge veilig vast om de pols, en geeft het uniseks model een frisse en eenvoudige uitstraling.

Beide horloges vallen traditie getrouw onder het Rado motto: ‘If we can imagine it, we can make it, and if we can make it then we will.’ Hoewel beide horloges qua uiterlijk ver uit elkaar liggen, komen ze weer samen in Rado’s vooruitstrevende gebruik van high tech keramische materialen, een krasvaste wijzerplaat en het sublieme dragers comfort.