De technische heren van Bentley hebben het voor elkaar gekregen om maar liefst 7 pk meer vermogen en 20 Nm extra koppel uit de dubbelgeblazen 6.0 W12 van de Continental GT Speed te krijgen. Het wereldnieuws over deze snellere twaalfcilinder loopt samen met de lancering van de Black Edition, een nieuwe versie van de Continental GT Speed.

Bentley Continental GT Speed Black Edition-5

Wat houdt deze (mooie) Black Edition dan eigenlijk in? Bentley wijst ons op enkele zwartkleurige elementen op het nog altijd prachtige koetswerk van de Continental GT. De raamlijsten, de grille, de 21 inch grote lichtmetalen wielen en de behuizing van de lichtunits zijn in zwart uitgevoerd. Voor het interieur heeft Bentley ook enkele elementen donker uitgevoerd, waarbij de materiaalkeuze koolstofvezel is.

Bentley Continental GT Speed Black Edition

(Contrast)-kleuren

Deze superlichte maar megasterke koolstofvezel wordt gebruikt voor onder andere de aankleding van de middentunnel en de dakconsole. Inzake de bekleding van het interieur en voor de lakken van het exterieur kan vanaf nu uit meer tinten dan alleen zwart worden gekozen. Maar altijd zullen zien we bij Bentley details als de frontsplitser, buitenspiegelbehuizingen, diffuser en sideskirts in een contrasterende kleur zien, zoals bijvoorbeeld hele stoere, heftige kleuren als Porpoise, Beluga, Pillar Box Red en Cyber Yellow.

Bentley Continental GT Speed Black Edition-6

642 pk ipv 635 pk

De Bentley Black Edition is er alleen als Continental GT Speed en Continental GTC Speed. De super coupé beschikt dus nu over de vernieuwde en sterkere W12-motor. Dat is een bescheiden 7 pk meer wat neerkomt op 642 pk in totaal, dat was 635 pk. Het koppel bedraagt nu 840 Nm (was 820 Nm). De trekkracht is van 2.000 tot 5.000 tpm beschikbaar. Van stilstand naar 100 km/h gaat nu 0,1 seconde sneller dan voorheen, slechts 4,1 seconden. De topsnelheid blijft identiek met 331 km/h. De Speed Black Edition en de “normale” Speed modeljaar 2016 zijn per direct te bestellen.

Bentley Continental GT Speed Black Edition-3
Bentley Continental GT Speed Black Edition-4