Ontwerpers Yitan Sun en Jianshi Wu ontwikkelde dit spectaculaire plan voor Central Park, waarmee het beroemde park uit New York wordt omgetoverd in Central Canyon. Het concept het ‘New York Horizon’ en ze wonnen er de eerste plaats mee in de design wedstrijd ‘Volo Skyscraper Competition’. In het plan wordt Central Park uitgegraven en omgeven door een muur van glas en spiegels, waardoor het aanvoelt alsof je midden in een natuur reservaat staat in plaats van New York.

1459502868-ny2

Door Central Park uit te graven tot dertig meter diep, wordt de stenen laag onder het graslandschap blootgelegd, waardoor bergen ontstaan. De spiegelwand rondom het park creëert een adembenemende horizon.

1459502918-ny3

De grond onder New York is speciaal door het ontzettend harde metamorfe gesteente genaamd Manhattan schist, de grond is uiterst geschikt als fundering voor alle wolkenkrabbers. Het plan ziet er super spectaculair uit, of het werkelijkheid wordt is echter de vraag.