Nederlandse ontwerper Niels van Roij heeft de Rolls-Royce Ghost Shooting Brake ontworpen. Hij ziet het ontwerp al helemaal voor zich en heeft ook de nodige afbeeldingen hiervan gemaakt. De beste man is momenteel in gesprek met Italiaanse carrosseriebouwer voor de bouw van een gelimiteerd aantal.

Ontwerper Niels van Roij heeft zijn eigen designstudio in Londen en heeft al meerdere automotive bedrijven in zijn portfolio, waaronder Volvo en de London Taxi Company. De inspiratie voor een Shooting Brake uitvoering van de Rolls-Royce Ghost kwam nadat Rolls-Royce had aangegeven dat een groot deel van de klanten een hond hebben die ze willen kunnen meenemen. “Rolls-Royce heeft van oudsher een klantengroep die van jagen en andere buitenactiviteiten houdt”, verteld Van Roij aan Autovisie. “Het fenomeen shooting brake is dus niet nieuw voor het merk, want al in de vroege jaren werden dat soort modellen op basis van een Rolls-Royce-chassis gemaakt.”

Rolls-Royce Ghost Shooting Brake Beeld: Niels van Roij

Rolls-Royce Ghost Shooting Brake Beeld: Niels van Roij

Ook verteld Van Roij aan Autovisie dat hij al merkt dat er belangstelling is voor de auto. “Verschillende Rolls-klanten hebben interesse in de auto getoond. We kijken nu waar we het model kunnen gaan bouwen. Daarvoor zijn we inmiddels in gesprek met verschillende carrosseriebouwers.” Hij weet echter nog niet hoeveel auto’s hij wil gaan produceren. “Het zullen er zeker geen honderden zijn. Ik ben al trots als we er een handjevol van kunnen produceren.”

Hij heeft al meerdere vroege designschetsen uitgewerkt op basis van de Rolls-Royce Ghost. In zijn versie heeft de sedan twee deuren gekregen met een verlengde achterkant. Waardoor de hond via een loopplank naar binnen kan gaan lopen. Er is genoeg ruimte achterin waardoor de hond verder naar binnen kan lopen en kan gaan liggen op een speciaal ligplateau.