Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum lanceert Parmigiani Fleurier zijn eerste geïntegreerde chronograaf. De Tonda Chronor Anniversaire is uitgerust met een roségouden uurwerk om het prestige van het Zwitserse horlogehuis te onderstrepen. Het uiterst gecompliceerde uurwerk is een eerbetoon aan de traditie van de chronograaf en weerspiegelt de ontwikkeling van Parmigiani Fleurier tot een onafhankelijke manufactuur.

Parmigiani heeft het uurwerk voorzien van een chronograaf, split second functie en Large Date. Het nieuwe kaliber PF361 is geheel in eigen huis ontwikkeld en vervaardigd. Om de betrouwbaarheid en precisie te vergroten, heeft het 5 Hertz uurwerk naast twee kolomwielen ook een verticale koppeling en verstelbare brug. Het ambachtelijk gedecoreerde uurwerk is zichtbaar door de saffierglazen kastbodem.

De Tonda Chronor Anniversaire is verkrijgbaar met een wit- of roségouden kast van 42,10 mm. Beide modellen zijn een Limited Edition van elk 25 exemplaren. De wijzerplaat is afgewerkt met  ‘grand feu’ emaille en is er in wit of ‘Royal Blue’. De alligatorlederen banden worden exclusief gemaakt door Hermès. De Ardillon gesp heeft de vorm van de iconische lug van Parmigiani.

Parmigiani Fleurier is in 1996 opgericht door Michel Parmigiani, een autoriteit in het restaureren van antieke uurwerken en kunstobjecten. Parmigiani Fleurier behoort inmiddels tot de absolute top in de wereld van de Haute Horlogerie en vervaardigt volledig autonoom horloges. Alle uurwerken verenigen mechanische perfectie met een sublieme afwerking.

www.parmigiani.ch