Pure Luxe praat regelmatig met bekende mensen. Gewoon mensen die op hun eigen wijze ergens succesvol in zijn. Dit kunnen Bekende Nederlanders, ondernemers, zakenmensen, artiesten enzovoort zijn. Er wordt, naast naar andere facetten in het leven, ook naar materiële zaken gevraagd. Deze keer hebben wij de eer exclusief te spreken met Edsilia Francisca Rombley die op 13 februari 1978 wordt geboren in Amsterdam. Haar passie voor muziek en zingen wordt haar met de paplepel ingegoten. Als haar moeder in de weekenden de schoonmaakklusjes verdeelt onder haar kinderen, zet ze de meest heerlijke Soulnummers op. Met de stereo op tien zwiert Edsilia, samen met haar broer Dino en zus Michealine al poetsend door het huis.

IMG_3671 jvmamasings

Haar professionele zangcarrière start ze in 1995 met de R&B-groep Dignity. Wanneer Edsilia in 1996 de Soundmixshow wint, breekt ze door. Ze wint het jaar daarop ook de Europese Soundmixshow en brengt haar eerste solo single ‘Baby It’s You’ uit. In 1998 vertegenwoordigt Edsilia ons land tijdens het Eurovisie Songfestival, en met succes! Met haar single ‘Hemel en Aarde’ behaalt ze de vierde plaats.

Op 1 september 2006 trouwt Edsilia met haar grote liefde Tjeerd Oosterhuis. Het jaar erop belandt haar Nederlandstalige album ‘Meer dan ooit’ in de Top 10 van de Album Top 100. Na de geboorte van dochtertje Imaani in 2010, duikt Edsilia begin 2011 weer de theaters in met de show ‘Edsilia Zingt Verder’.

In 2014 staat Edsilia twee  avonden in een uitverkochte Ziggo Dome als een van de Ladies of Soul. Samen met haar collega’s en soulmates Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Candy Dulfer en Glennis Grace spelen ze de zaal plat. In 2015 staan de populaire Ladies zelfs 3 avonden in de poptempel in Amsterdam. Momenteel gaat Edsilia de theaters af met haar theatertour “Mama Sings”.

_N1Q9563

Pure Luxe stelde haar 10 luchtige luxe vragen.

Als je aan luxe denkt, pure luxe, wat betekent dit dan voor jou persoonlijk?

Zo’n hele dag gemasseerd worden en niets hoeven doen. Even lekker lui zijn. Het is soms lekker om gewoon niet te hoeven nadenken, we moeten dat al elke dag doen. Dus als er een keer niets hoeft en ik alleen maar mag genieten van een verwendag in een spa… heerlijk!

Vanaf welke leeftijd ben je al aan het werk en hoeveel uur per week werk je gemiddeld?

Ik werk al vanaf dat ik achttien ben. Mijn dagen wisselen heel erg dus ik zou niet kunnen aangeven hoeveel uur ik gemiddeld werkt, dat schommelt erg..!

Neem je regelmatig en bewust afstand van je werk en wat doe je in de tijd dat je niet aan het werk bent (ter ontspanning)?

Ik neem zeker af en toe afstand, ik ga de komende tijd veel tijd met mijn kids doorbrengen en lekker verwen dagen plannen..Avonden met mijn vriendinnen, girls night out naar bijvoorbeeld de film of gezamenlijk massages nemen.

IMG_3935

Is gezondheid en gezond blijven voor jou belangrijk? Zo ja, op welke manier ben je hiermee bezig?

Ik vind gezondheid zeker belangrijk. Ik kook altijd maaltijden vol groenten en het liefst ook niet te vettig. En sporten doe ik ook graag. Ik geniet wel graag van lekker eten maar ik heb ook fases dat ik veel soep en salades eet… Alleen die heb ik niet heel vaak.

Wat zijn voor jou materiële zaken waar je veel waarde aan hecht? In dit kader: in welke auto(‘s) rijd je en maak je wel eens gebruik van een privé-chauffeur?

Foto’s hecht ik me qua materiële waarde heel erg aan. Verder ben ik een auto freak. Ik rij nu in een Audi Q5, waar mijn tourmanager me ook in rondrijd, naast dat hij me begeleid bij optredens. Ik heb altijd wel in mooie auto’s gereden maar ben het meest trots op mijn eerste auto, een Mazda 323.

835a70f50a0d028a00393e97cc55c8aa

Je krijgt regelmatig aandacht in de media. Vind je dit positief, negatief of een combinatie van beide? Waarom vind je dit en hoe ga je met de media om? 

Gelukkig heb ik vaak reacties van positieve mensen. Je zal altijd mensen hebben die misschien niet houden van wat ik doe, maar dat heb je altijd. Gelukkig heb ik daar niet echt mee te maken. Ik ben wel een type die het leuk vind om een praatje te maken met mensen, dus ben erg blij met de mensen die heel lief reageren!

Zijn er nieuwe initiatieven waar je op dit moment mee bezig bent en kun je hier iets meer over vertellen? 

Ik zit nu midden in mijn theatertour  “Mama Sings” tot 7 mei sta ik in verschillende theaters. Ben erg trots en blij met de show! Wordt ook goed ontvangen. Sta op het podium met 5 vrouwelijke muzikanten en zing Nederlands/Engelse uptempo en ballads in de show en vertel anekdotes en verhalen tussen de nummers door. Heb een nieuwe single uit “Als jij me belooft” en zit dit jaar 20 jaar in het vak en misschien dat ik in het najaar daar iets moois mee ga doen… Maar daar kan ik nog niets over zeggen..!

Edsilia Rombley - Mama Sings

Wat is jouw favoriete stad in Nederland en welke stad buiten Nederland? En waarom?Heb je een favoriete vakantiebestemming en zo ja, welke bestemming is dit?

In Nederland is mijn favoriete stad Amsterdam omdat er zoveel verschillende culturen zijn. En in het buitenland hou ik van New York, krijg er zoveel inspiratie… Muziek bruist in die stad… En Portugal vind ik ook fijn, daar geniet ik met de kids op vakantie… 

Draag je sieraden? Zo ja, welke sieraden en van welk merk/welke merken? 

Ik draag wel eens sieraden, zou het vaker moeten dragen , ben er wel slecht in .. Maar mijn trouwring  (komt van Gassan) die heb ik altijd om!

IMG_3816