Crewe, 25 mei 2016, Het Engelse Autocar Magazine heeft de Bentley Bentayga aangeduid als een “game-changing” moment in de automotive wereld, door middel van het uitreiken van de “Game Changer” Award aan het nieuwste model uit Crewe. De onderscheiding, die auto’s eert die met nieuwe standaarden (durven te) komen, werd geschonken aan de Bentayga vanwege de unieke combinatie van luxe en “go-anywhere” vermogen.

Bentley Bentayga recieves Game Changer Award from Autocar Magazine-3

Jim Holder van Autocar Magazine zei: “De Bentayga bewijst dat luxe, prestaties en de veelzijdigheid van een SUV hand in hand kunnen gaan. Het is de enige, en ook de beste luxe 4×4 van het moment en je hebt een indrukwekkende auto nodig om de Bentayga te verslaan.”

Wolfgang Dürheimer, voorzitter en chief executive van Bentley Motors, zei: “Vanaf de eerste dag zijn we een verbintenis aangegaan om een buitengewone nieuwe Bentley te maken, zonder compromissen. De Bentayga levert een echte Bentley rijders-ervaring in elke omgeving en deze award erkent de toewijding en bekwaamheid die hebben we op ons hoofdkantoor in Crewe.”

Bentley Bentayga recieves Game Changer Award from Autocar Magazine-4

Ontworpen, ontwikkeld en gebouwd dus in Crewe, biedt de Bentayga moeiteloze Bentley prestaties, ongeremd door klimaat of terrein. Het combineert ultieme luxe met sportief vermogen, zowel op als naast de weg. Holder vervolgde: “Bentayga’s lancering is een bewijs van de visionaire overtuiging van de mannen en vrouwen aan het hoofd van de onderneming die nu de vruchten plukken van de uitpuilende orderboeken.”