Zwart/witte wijzerplaten in vliegeniershorloges die zorgen voor een uitstekende leesbaarheid zijn welbekende instrumenten voor piloten. Duikers worden met de introductie van de Superocean 44 Special ook in staat gesteld zich uit te rusten met een specialistisch en functioneel instrument. De Superocean 44 Special met zijn zwarte stalen kast, zwarte keramische lunette en zwarte wijzerplaat waarop grote lichtgevende urenindexen zijn geplaatst, stelt de duiker in staat stelt om veilig te duiken tot dieptes van 1.000 meter. De Superocean 44 Special is een combinatie van originaliteit en efficiëntie.

Sinds 1957 hebben de Breitling Superocean-modellen zich weten te onderscheiden door hun uitzonderlijke prestaties in technische en professionele stijl. De nieuwe Superocean 44 Special vervult zijn roeping met een origineel design waarin elk detail zodanig is ontworpen dat het aan de eisen van een authentiek duikershorloge voldoet.

De robuuste gesatineerde en geborstelde zwarte stalen kast, voorzien van een geschroefde kroon met dubbele pakking, verzekert waterdichtheid tot een diepte van 1.000 meter. De kast is uitgerust met een heliumventiel om gevaarlijke, ontregelende drukverschillen binnen en buiten het horloge onder controle te houden.

Superocean 44 Special_03

 

De volledig nieuwe eenzijdig roterende lunette in glanzend zwart keramiek, een zeer krasbestendig hightech materiaal, garandeert een accurate en veilige duiktijd aftelling. Het eenzijdig roterende systeem voorkomt ongewilde verlenging van de gemeten tijd in het geval van een verkeerde handeling, terwijl het gekartelde profiel zorgt voor een optimale grip boven en onder water – zelfs met handschoenen aan.

Het krachtige contrast tussen het volledig zwarte exterieur en de witte urenindexen, geaccentueerd door een lichtgevende coating, zorgt voor optimale leesbaarheid in de donkere diepte van de oceaan. Alle indicaties zijn extra groot weergegeven, zodat ze opvallen: grote batonvormige wijzers die duidelijk de uren en minuten van elkaar onderscheiden; urenindexen van verschillende groottes voor de intervallen van vijf minuten, de kwartieren en 12 uur; en een lunette met een schaalverdeling van 60 minuten, waarbij ook de intervallen van vijf minuten, de kwartieren en 12 uur zijn geaccentueerd. Dankzij de secondewijzer met rode ‘tip’ en zijn kleine lichtgevende triangel, kan de duiker in elk stadium in één oogopslag controleren of het uurwerk nog actief is. Het aan beide zijden ontspiegelde saffierglas vergemakkelijkt de afleesbaarheid nog meer.

In de 44 mm kast van de Superocean 44 Special huist een automatisch uurwerk dat is gewaarborgd met een chronometer certificaat van het COSC (Zwitserlands officiële chronometer testinstituut); dé referentie als het gaat om betrouwbaarheid en nauwkeurigheid volgens de internationale norm. Het horloge wordt geleverd met twee banden: de rubberen Ocean Racer band of de Diver Pro band.

De Superocean 44 Special is een nieuw hoofdstuk in de verovering van het water, en het horloge draagt de onnavolgbare signatuur van Breitling.

Uurwerk: Breitling Caliber 17, officieel chronometer gecertificeerd door het COSC, automatisch, hoge frequentie (28.800 vibraties per uur), 25 jewels. Kalender. Kast: zwart staal met keramische lunette. Waterdicht tot 1.000 meter . Geschroefde kroon. Eénrichting roterende lunette. Bolgeslepen saffierglas, ontspiegeld aan beide zijden. Diameter: 44 mm. Wijzerplaat: Volcano black. Band: rubber Ocean Racer of Diver Pro.

 

Superocean 44 Special_01