Voor de verkoop van de eigen woning kun je dit jaar de beste prijs in bijna vijftien jaar tijd krijgen. Dit jaar stijgen de woningprijzen namelijk van 3,5 tot 5,5 procent, voorspelt Rabobank.

Deze verwachte stijging is de scherpste sinds 2002, staat in het nieuwe Kwartaalbericht Woningmarkt van Rabobank. De economen van de bank rekenden aanvankelijk nog op een bescheidener prijsstijging van 2,8 tot 4,8 procent. Voor 2017 wordt zelfs een nóg grotere stijging verwacht, van 5 tot mogelijk 7 procent.

Het verbeterde vooruitzicht van Rabobank is beraamd door de duidelijkheid over de aanhoudend lage rente bij de Europese Centrale Bank (ECB), ruimere mogelijkheden om een tweede inkomen mee te laten tellen bij een hypotheekaanvraag en hogere koopkracht.

073

Lees ook: Het Duurste Huis van Nederland Wordt Uit de Verkoop Gehaald Door Reinout Oerlemans