Max Verstappen gaat zondag als vierde van start in de Grand Prix van Spanje. Lewis Hamilton pakte tijdens de kwalificatie in Barcelona pole position. Verstappen reed op het Circuit de Catalunya voor het eerst de kwalificatie in dienst van Red Bull Racing. De Limburger bereikte overtuigend de laatste kwalificatiesessie door in Q2 als derde te eindigen.

Hij zette in Q3 een snelle tijd neer van 1.23,078. Daarmee reed hij naar de vierde plek en zette hij zijn beste kwalificatie ooit neer. Eerder dit seizoen verzekerde hij zich tijdens de kwalificatie voor de GP van Australië van de vijfde startplek.

Verstappen evenaarde bovendien de beste Nederlandse prestatie in de kwalificatie van een Grand Prix in de Formule 1. Jan Lammers eindigde in 1980 op Long Beach eveneens als vierde.

Max+Verstappen+in+actie.