Een enorme diamant ter grootte van een tennisbal gaat in juni onder de hamer in Londen. Het beroemde Veilinghuis Sotheby’s verwacht dat de diamant tot wel 70 miljoen dollar kan gaan opbrengen. De diamant is daarmee dan gelijk de duurste steen ooit verkocht.

De Lesedi la Rona-diamant van 1109 karaat werd in november opgegraven in een mijn te Botswana. Volgens Sotheby’s is de diamant ’uitzonderlijk helder’. „Het is de mooiste vondst die ik ooit gezien heb”, aldus David Bennett van Sotheby’s.

Het is de op één na grootste diamant die ooit gevonden is. De grootste, de Cullinan-diamond, werd in 1905 gevonden in Zuid-Afrika en werd in negen stukken verwerkt in de Engelse kroonjuwelen.

De steen die eind juni onder de hamer gaat, is naar schatting drie miljard jaar oud. De duurste diamant tot nu toe is diamant ’Blue Moon’, die vorig jaar in het Zwitserse Geneve voor 48,5 miljoen dollar van eigenaar wisselde. Miljonair Joseph Lau kocht het ding voor zijn 7-jarige dochtertje.

33D37C9300000578-3573047-image-a-74_1462362644028