Nieuwe restaurants, innovatieve bars; Amsterdam wordt steeds lekkerder. Taste of Amsterdam haalt verse en gevestigde smaakmakers van de hoofdstad naar het Amstelpark. Van 2 t/m 5 juni verzamelen meer restaurants dan ooit zich op het vierdaagse, culinaire festival. Met deze restaurants, de tastings, workshops en een food market is Taste of Amsterdam weer om de vingers bij af te likken. Wij zijn er zelf vele malen geweest en het is de Nr1 aanrader van het jaar op culinair gebied. Koop nu via Pure Luxe je tickets met korting.

Proeven
Met meer restaurants dan ooit bewijst Taste of Amsterdam opnieuw naast een foodfestival bovenal restaurantfestival te zijn. Het Amstelpark wordt van 2 t/m 5 juni een verzamelplaats van toprestaurants, meesterchefs en hun signature dishes; nieuwe gezichten en vertrouwde namen. Zo vertegenwoordigt chef Michiel Deenik het land en de zee met The Roast Room en Visaandeschelde. De moderne klassiekers van nieuwkomer Jansz. zijn vier maanden na de officiële opening al te proeven op het festivalterrein. En ook truffelrestaurant VERZET reist na Taste of Holland richting Amsterdam.

Chefs Alain Caron, Julius Jaspers, Justin Brown en Mark Vaessen laten samen met restaurants als LUTE, The Rough Kitchen en The Harbour Club hun smaken proeven in het Amstelpark. Taste of Amsterdam dekt ook Tasteology by AEG waar topchefs een exclusief kijkje in hun keuken geven. Ook de uitgedroogde proever lest in juni zijn culinaire dorst. In de wijnproeverijen en  in The Glass House leren ze alles over dranken en hun geschiedenis. Ook Veuve Clicquot en andere exclusieve merken zullen weer op spectaculaire wijze aanwezig zijn. En wie gebaande paden durft te verlaten, belandt zomaar in verscholen tuinen waar ongewone spirits geschonken worden.

Koop hier uw kaarten met 25 % Pure Luxe korting:


Taste2015_day3-180
Taste2015_day2-190

Koken
De ware hobbychef neemt een pauze van het proeven om zelf de pannen op het vuur te zetten tijdens Taste of Amsterdam. Ze kruizen de koksmessen in de befaamde MysteryBox Challenge sponsored by AEG. De challenge krijgt dit jaar een bakkend broertje met het AEG Baking Lab, waar thuisbakkers de taarten, broden en koeken bruin bakken. Ook de kleinste chefs staan opnieuw in de keuken bij Taste of Kids. De hobbykoks die liever in hun eigen huis aan de slag gaan, struinen de food market af. Ze proeven en nemen bijzondere ingrediënten mee voor Taste of Thuis.

Taste2015_day1-230
TOA14_Day1-118
ToH_Saturday-101