Een hedonistisch tijdperk is beëindigd nu de Playboy Mansion verkocht is voor meer dan $ 100 miljoen, een aantrekkelijk bedrag voor haar beroemde inwoner, Playboy magazine oprichter Hugh Hefner. Omdat zijn uitgeverij imperium steeds verder daalde in waarde, werd de beslissing genomen om de A-lijst van activa te liquideren met een vraagprijs van $ 200 miljoen maar met de bepaling dat de 90-jarige magnaat er in mag blijven wonen. Het huis toegewezen aan de hoogste bieder, in dit geval de buurman, de 32-jarige Daren Metropoulos (een van de oprichters en eigenaaren van Hostess Brands), die het pand naast Hefner in 2009 ook al kocht, volgens de Wall Street Journal.

06-playboy-mansion

De mansion werd in 1927 gebouwd en ligt op ca 2 hectare grond in de tony Holmby Hills van Los Angeles. De in Tudor-stijl gebouwde woning (adres: 10236 Charing Cross Road) telt maar liefst 1850 m2 en heeft een vorstelijke speeltuin die al sinds de vroege jaren 1970 beroemd is. Het exclusieve landgoed omvat de 29-kamers (compleet met theater, wijnkelder en catering keuken), een onafhankelijke game room en een fitnessruimte, een tennisbaan en een free-form zwembad met haar beroemde grot. Het landgoed heeft zelfs een licentie voor een dierentuin.

The Wall Street Journal wist ook te melden dat samen met Hef’s beroemde mansion, Playboy Enterprises te koop staat voor rond de $ 500 miljoen.