Pure Luxe praat regelmatig met bekende mensen. Gewoon mensen die op hun eigen wijze ergens succesvol in zijn. Dit kunnen Bekende Nederlanders, ondernemers, zakenmensen, artiesten enzovoort zijn. Er wordt, naast naar andere facetten in het leven, ook naar materiële zaken gevraagd. Niet met het idee van “kijk ons nou even” maar omdat mensen die daar hard voor werken er naar onze mening ook echt van mogen genieten, Pure Luxe dus. De vragen zijn heel divers en kriskras door elkaar (maar altijd met respect) gesteld.

Deze keer spreken wij met de knappe Emma van Straaten van het succesvolle modelabel Voyar La Rue. Emma heeft altijd al een grote passie voor mode gehad. Ze ondersteunde internationale designers met het zoeken naar de juiste Fashion voor de modebewuste vrouw. Echter na een aantal jaren vond zij het tijd worden om zelf op zoek te gaan naar de juiste Fashion items met haar eigen design/logo. Ze begon in 2014 met designs voor jurkjes en bedacht T-shirts met een statement. Later produceerde ze haar eerste samples. Op deze samples kreeg ze enorm veel leuke reacties en heel veel winkels wilden haar eerste kledingitems inkopen. Zo begon haar modelabel Voyar La Rue van iets kleins tot een succes.

KB_VLR_SS14 (112)d

Het bedenken van een geschikte naam voor een modelabel is het moeilijkste wat er is. Zo kwam opeens ‘Voyar’ in haar gedachten. Voyar is een klein familiedorpje waar zij op jonge leeftijd met haar familie vaak naar toe ging. Goede gelukkige herinneringen. Dit werd het eerste gedeelte van haar Modelabel. Zij wilde namelijk ook iets van zichzelf erin terug laten komen. Toen kwam opeens het Franse woord ‘La Rue’ in haar op. La Rue is in het Nederlands de Straat, de achternaam van Emma. En zo werd het modelabel Voyar La Rue geboren!

Deze droom kwam nog meer uit in december 2014 toen zij haar eerste showroom openende in Amsterdam. In een tijdsbestek van een jaar werd haar middensegment merk verkocht in 90 winkels verspreid over 3 landen en meer verkooppunten in verschillende landen volgen snel. Tijd om Emma eens een paar Pure Luxe vragen te stellen..!

Als je aan luxe denkt, pure luxe, wat betekent dit dan voor jou persoonlijk?

Voor mij is pure luxe als mijn klanten zich goed voelen in mijn ontwerpen, dat geeft mij kracht en vertrouwen in mijn werk wat ik doe, waardoor ik dan ook meer ideeën krijg om mooie designs te maken en wat op dat moment behoefte aan is. Tevens is pure luxe voor mij ook gelukkig zijn in het leven, dat is misschien wel het meeste pure luxe wat je kan hebben, even weg gaan een paar dagen duurt de luxe niet zolang als gelukkig zijn en trots in het leven staan.

Vanaf welke leeftijd ben je al aan het werk en hoeveel uur per week werk je gemiddeld?

Mijn eerste baantje had ik op mijn vijftiende en dat was de bekende krantenwijk, ik heb dit denk ik ongeveer 2 maanden volgehouden. Daarna ben ik de horeca in gegaan en werkte ik vele dagen en leerde ik vooral met de drukte om te gaan, daar ben ik pas gaan beseffen wat echt hard werken is en voor weinig. Nu werk ik ongeveer 60 a 70 uur per week, maar het voelt niet zo. Mijn mode label Voyar La Rue is mijn passie en daarvoor wil ik ook hard werken  en alles zelf ondervinden.

Neem je regelmatig en bewust afstand van je werk en wat doe je in de tijd dat je niet aan het werk bent (ter ontspanning)?

Ik probeer wel eens in een weekend afstand te nemen van mijn werk, maar ik heb mijn emails gekoppeld aan mijn telefoon en dan ga ik toch stiekem weer even aan het werk onbewust. Het is moeilijk om afstand te nemen van je eigen bedrijf en een dag niet eraan denken of te werken komt eigenlijk helemaal niet voor en dat vindt ik ook totaal niet erg. Wat ik doe in de tijd dat ik niet aan het werk ben is voornamelijk in de avond uren. Toch even met vriendinnen uiteten gaan of een wijntje drinken ter ontspanning.

Is gezondheid en gezond blijven voor jou belangrijk? Zo ja, op welke manier ben je hiermee bezig (bijvoorbeeld sporten, gezond eten, …)?

Ik moet zeggen dat ik altijd wel bewust ben geweest van gezondheid en een gezonden levenstijl. Alleen moet ik bekennen dat ik de laatste tijd wat meer fast-food eet. Jaa het is heel slecht maar ooo zo lekker!. Ik probeer vanaf volgende week wel weer gezonder te gaan eten en ook fitness weer op te pakken. Ik hou van fitnessen want hierin kan je even alles eruit gooien van je dag en het geeft je een heerlijk gevoel achteraf!

Wat zijn voor jou materiële zaken waar je veel waarde aan hecht?

Ik hecht veel waarde aan goed eten in restaurants. Uiteten is voor mij een beleving met de liefste mensen om mij heen. Tevens hecht ik ook veel waarde aan weekendjes weg of een luxe vakantie naar een ver land. Ooit wil ik ook een huis hebben met alleen maar glazen wanden erin, dat lijkt me zo mooi! Als je wakker wordt en je ziet de natuur!

In dit kader: in welke auto(‘s) rijd je (heb je er meerdere?) en maak je wel eens gebruik van een privé-chauffeur?

Ik rijd nu al een jaartje in een mini 5-deurs . Ik woon nu nog buiten Amsterdam en heb  dan de auto nodig om naar de showroom te rijden in Amsterdam-zuidoost. Tevens ben ik ook veel onderweg naar afspraken. Over een paar jaar wil ik een Range Rover , dat is mijn droom auto. Van een prive-chaffeur maak ik nog geen gebruik ik vind het heerlijk om zelf namelijk overal heen te rijden.

IMG_3068

Vertel is wat meer over je mode label, waar staat Voyar La Rue voor?

Ontstaan van de naam Voyar La Rue:
Het bedenken van een geschikte naam voor een modelabel is het moeilijkste wat er is. Zo kwam opeens ‘Voyar’ in mijn gedachten. Voyar is een klein familiedorpje waar ik op jonge leeftijd met mijn familie vaak naar toe ging. Goede gelukkige herinneringen. Dit werd het eerste gedeelte van mijn Modelabel. Ik wilde namelijk ook iets van mijzelf erin terug laten komen. Toen kwam opeens het Franse woord ‘La Rue’ in mij op. La Rue is in het Nederlands de Straat, mijn achternaam. En zo werd het modelabel Voyar La Rue geboren!

Waar Voyar La Rue voor staat als modelabel:
Het label Voyar La Rue vertegenwoordigt de onafhankelijk, modebewuste en fashionable vrouw van deze tijd. De collectie van Voyar La Rue bestaat uit vrouwelijke en toch stoere eyecathers. Onze visie is dat elke vrouw er mode bewust maar toch comfortabel uit kan zien met de collectie van Voyar La Rue.  Wij vinden het belangrijk dat de collectie op een eerlijke manier wordt gemaakt en duurzaam is. Daarom werken wij samen met familie bedrijven(fabriekanten) in china tot een mooi en eerlijk product.Onze collectie wordt elke maand aangevuld met nieuwe ‘hot’ items. Tevens bestaat de collectie uit 4 seizoenen waar de smaak van ‘Voyar’ en de ‘customers’ op elkaar wordt afgestemd. Ons motto is ‘Klant is Koning voor Voyar La Rue fashion’ .

Zijn er nieuwe initiatieven waar je op dit moment mee bezig bent en kun je hier (al) iets meer over vertellen?

Ik ben bezig met een exclusieve lijn naast mijn normale lijn op te gaan zetten. Ik ben namelijk net 2  maanden terug uit Shanghai en zij willen graag luxe en een merk uit Europa en ook wat in Europa is gemaakt.  Hiervoor ga ik begin juli naar Italie om te kijken of de productie voor deze lijn daar kan worden geproduceerd. Tevens ben ik ook bezig met iets anders wat nog helemaal nieuw zal zijn op de markt, maar dat is nog een geheimpje!

IMG_4765

Wat is jouw favoriete stad in Nederland en welke stad buiten Nederland? En waarom? Heb je een favoriete vakantiebestemming en zo ja, welke bestemming is dit?

Mijn favoriete stad in Nederland is toch wel Amsterdam. Misschien een beetje cliché maar ik ben er dagelijks, ik word vrolijk van de mensen en het accent.  In Amsterdam heb je alles, het enigste wat er ontbreekt is een strand. Daardoor is Barcelona me favoriete stad buiten Nederland. Daar heb je namelijk alles en ik hou van de Spaanse cultuur.  Favoriete vakantiebestemming is voor de rust Costa Rica en voor de sfeer en gezelligheid toch Bali. Mijn vriend en ik gaan elk jaar naar Bali als het in Nederland koud wordt. Maar er zijn nog zoveel mooie landen op de wereld, zo gaan wij ook naar Japan en dat lijkt me toch ook indrukwekkend!

IMG_6352

Draag je sieraden? Zo ja, welke sieraden en van welk merk/welke merken?

Ik draag op dit moment vrij weinig of bijna geen sieraden. Als ik sieraden draag zijn dat meestal mijn ringen van buddha to buddha. Maar ooit lijkt het me nog een keer leuk om een mooie Rolex te kopen, want dat voelt voor mij wel onder luxe!