De opvallendste car-designer uit Japan, Kota Nezu, komt met een wel heel speciaal en kek autootje. Natuurlijk ook omdat deze Rimono elektrisch is, maar vooral ook omdat dit schattige karretje voor het grootste deel gemaakt is van stof. In samenwerking met de voormalig minister van infrastructuur van Japan, Ito Shinsuke, bedacht Kota Nezu deze Rimono.

De auto heeft plaats voor twee personen, maar is met zijn kleine formaat (bijna twee meter twintig lang) perfect voor het Japanse (en Amsterdamse) stadsverkeer. Het autootje is dan ook vooral bedoeld voor moeders met jonge kinderen, ouderen of (hippe) jonge ondernemers en zakenmensen.

Daarnaast heeft de Rimono een hoge aaibaarheidsfactor want hij is gemaakt van polyester en katoen, vergelijkbaar met een stoffen knuffel. En helemaal waterdicht ook nog..!

Tijdens het rijden verander je van richting middels een soort fietsstuur en een iPad geeft het elektronische dashboard weer. Slechts 7 pk sterk maar toch goed voor een topsnelheid van 45 kilometer per uur en een actieradius van ongeveer 50 kilometer.

Lees ook: Politie-Ferrari Wordt Door Agenten Aangehouden in Arnhem.

Nederlandse markt
Het gaat nu nog om een prototype, al zijn Kota en zijn team erop gefixeerd volgend jaar een productieklare Rimono te hebben. Desondanks is de kans klein dat de Rimono op korte termijn in het Nederlandse verkeer te zien zal zijn. Maar lief is het karretje zeker.