’s Werelds meest prestigieuze horlogebeurs, de Salon de la Haute Horlogerie in Genève, showt elk jaar het beste dat er op horlogegebied is te krijgen. Het Duitse horlogemerk A. Lange & Söhne presenteerde daar nieuwe modellen waaronder een update van de SAXONIA THIN. De naam van deze collectie vindt zijn oorsprong in de regio waar het bedrijf is gevestigd, Saksen.

De vernieuwde SAXONIA THIN in 18-karaats rosé- of witgoud is iets kleiner geworden met een diameter van een bescheiden 37 of 40 millimeter en de gouden uur aanduidingen zijn verduidelijkt en langer gemaakt om de leesbaarheid van de wijzerplaat te vergroten. Vooral aan die achterkant is de precisie van A. Lange & Söhne te zien. Nagenoeg geen ander horlogemerk besteedt zoveel aandacht aan de decoratie van zijn uurwerk. Zelfs de onderdelen die niet gezien worden door de drager zijn nauwkeurig geslepen en gepolijst. Met een loep wordt zelfs het meest minuscule braampje onder handen genomen en weg gepolijst.

De horloges zijn te koop bij Leon Martens in Maastricht en Schaap & Citroen in Amsterdam.
Prijs vanaf 14.900 euro.