Na een fanatieke biedingsoorlog tussen verschillende verzamelaars bij Sotheby’s in Londen afgelopen dinsdagnacht, heeft Picasso’s 1909 Femme Assise het veilingrecord verbroken voor een schilderij uit de kubisme stroming. Het schilderij is verkocht voor $63.7 miljoen, dat is $20 miljoen meer dan de verwachte prijs.

Het schilderij, waarschijnlijk geïnspireerd door zijn geliefde en regelmatige mode Fernande Olivier, is een werk uit een serie van innovatieve schilderijen die hem heeft geholpen om tot de stijl te komen die we vandaag de dag als kubisme beschouwen. Femme Assise is tot nu toe deel geweest van een privé collecte sinds 1973, toen Sotheby’s het schilderij nog verkocht voor zo’n $500.000.

Via: sothebys.com

Foto: Sotheby's

Foto: Sotheby’s

Lees ook: “Before They Pass Away”-Fotograaf Jimmy Nelson Exposeert bij Rademakers Gallery