In Nederland is het afgelopen jaar het aantal miljonairs flink gegroeid, er zijn 14.000 miljonairs bijgekomen tot het aantal van 204.000 totale miljonairs. Deze miljonairs hebben samen 517 miljard dollar, een ruime 60% van de Nederlandse economie, zo zegt RTL ZDe Nederlandse economie als geheel groeide met 1,9 procent, zodat miljonairs relatief veel meer verdienden. Dat blijkt uit een onderzoek van Cap Gemini.

Bij de bezittingen van miljonairs moet worden bedacht dat de waarde van de eigen woning, collecties (zoals dure schilderijen en een verzameling Rolls Royces) niet wordt meegerekend. Het gaat om een vrij belegbaar vermogen. Gemiddeld hadden Nederlandse miljonairs 2,5 miljoen euro, maar als woningen en collectie worden meegerekend is dat dus al heel wat meer.

Wereldwijd zijn er maar liefst 15,4 miljoen miljonairs (in dollars). Met zijn allen hebben ze bijna 59 biljoen dollar. Het totale vermogen van miljonairs blijft verder stijgen en zal in 2025 100 biljoen dollar bedragen. Die groei komt vooral door rijken in Azië. Inmiddels hebben Aziatische miljonairs meer geld dan die in Noord-Amerika of Europa.

Lees het volledige verhaal op de website van RTL Z

Lees ook: Nederland Telt Een Nieuw Recordaantal Van 173.000 Miljonairs, Vooral Uit Amsterdam