De nieuwe Volvo’s S90 en V90 zijn vanaf eind september ook te bestellen in R-Design-uitvoering. Dynamische designelementen kenmerken deze versies. Door het met 15 millimeter verlaagde sportonderstel zijn stabiliteit en rijdynamiek optimaal.

‘De R-Design-uitvoeringen van onze elegante estate- en sedan-modellen in de 90-serie hebben een rauw randje. Ze onderscheiden zich door hun winnende combinatie van een sportiever, scherper rijgedrag en uitgesproken dynamische looks’, benadrukt Björn Annwall, Senior Vice President Marketing, Sales en Customer Service bij Volvo Car.

https://youtu.be/OvnUr2aAaHU

De sportieve uitstraling van de Volvo’s S90 en V90 R-Design wordt mede bepaald door de R-Design voor- en achterbumper met elementen in Glossy Black. Ook het design van de grille en de matzwarte 5-spaakswielen met Diamond Cut finish zijn enkel aan de R-Design uitvoeringen voorbehouden.

Het interieur wordt eveneens gekenmerkt door sportieve stijlelementen. Zo kunnen de S90 en V90 R-Design worden voorzien van unieke carbon interieurpanelen en behoren sportief getinte pedalen en vloermatten, een R-Design stuurwiel en sportstoelen met R-Design-bekleding in nappaleder met nubuck tot de standaarduitrusting.

De nieuwe R-Design-uitvoeringen van de Volvo’s S90 en V90 zijn te bestellen vanaf eind september 2016. Dan worden ook de prijzen bekendgemaakt. De eerste exemplaren worden vanaf kalenderjaar 2017 geleverd.

Lees ookVolvo XC90 Excellence meer luxe en comfort voor 126.000 euro