Gebruikmakend van het, “standaard” al heel luxe,  Range Rover SVAutobiography platform, heeft Jaguar Land Rover Special Vehicles Operations een limited-edition Range Rover ontwikkeld in samenwerking met Holland & Holland, de Britse sportieve geweren fabrikant. De Holland & Holland Range Rover is gespoten in de speciale kleur “forest-green” wat de huisstijl-kleur is van het wapenmerk. Daarnaast vindt je binnenin de auto prachtige verschillende decoratieve elementen terug zoals men ook terugvindt op de op maat gemaakte (sportieve!) vuurwapens van het bedrijf.

Verder is de auto binnen afgezet met gepolijst Frans-walnoot fineer en vele (gegraveerde) bedienings elementen (wederom identiek aan de geweren). Het voertuig is ook uitgerust met een uitneembare en met leer beklede “gun case” gemaakt van aluminium en koolstofvezel. Hier passen meerdere Holland & Holland shotguns in.

range-rover-5

De Holland & Holland Range Rover wordt aangedreven door een supercharged V8 motor die 550 pk produceert, en volgens Greg Nikolas, de hoofdinstructeur van de Land Rover Experience Rijscholen in Noord-Amerika, is de grote SUV net zo gemakkelijk te manoeuvreren op ieder terrein als elk ander Range Rover model.

Land Rover bouwt slecht 120 exemplaren van deze exclusieve Holland & Holland Range Rover in de komende drie jaar. Prijzen richting 300.000 euro..!

Lees verder op de website van Robb Report.

Lees ookSaudische Miljardair Shockeert Londen met Optocht van 4 Gouden Supercars.