Het Australische bedrijf Migaloo Submarines kan voor u een eigen superjacht onderzeeër ontwerpen, uitwerken en bouwen. Als uw portemonnee hier tenminste dik genoeg voor is. Het superjacht neemt het onderwerp privacy tot een geheel nieuw niveau, doordat de boten zelfs onderwater kunnen blijven wanneer u  ten anker ligt op locatie. Het bureau werkt samen met klanten om ze in alles te kunnen accommoderen wat ze maar kunnen wensen.

Het 72 meter lange model genaamd ‘M2’ is ontworpen om potentieel een onderwater restaurant en bar of zelfs een conferentie center te kunnen zijn, afhankelijk van de behoeften van de klant. Het 135 meter lange ‘M5’ en het 160 meter lange ‘M6’ worden geleverd met 3 galerijen, een salon, diner ruimte, wijnkamer, bibliotheek en een lounge met bar. De cabine van de eigenaar strekt over 3 verdiepingen en bevat een eigen terras. Verder bevatten de M5 en M6 zes VIP cabines, een buitenzwembad en een hot tub (de laatste 2 zijn alleen beschikbaar als u boven water bent). Om het helikopter platform en de onderwater garages voor twee mini-onderzeeërs niet te vergeten.

02_migaloo-submersible-yachts

Het ontwerp van het grootste onderwater superjacht ter wereld is gebaseerd op de ‘Zumwalt-class destroyer’ van de Marine van de Verenigde Staten. Het heeft een snelheid van 40 knopen op het oppervlakte en 20 knopen onderwater.

Voor meer informatie gaat u naar de website van Migaloo Submarines.

Lees ook: Luxe Lijstjes: De 4 Duurste Superyachts Ter Wereld Die Te Huur Zijn

Lees ook: Luxe Lijstjes: De 5 Mooiste Zwembaden aan Boord van Superjachten