De nieuwe Volvo S90 is bij de Nederlandse Volvo-dealers geariveerd. Volvo’s nieuwe troef in het premium sedansegment biedt een rijke uitrusting en ongeëvenaarde veiligheidsvoorzieningen voor scherpe prijzen. De S90 is leverbaar vanaf 42.995 euro. Bovendien is de D3-dieselversie nu te leasen voor het tarief vanaf 699 euro per maand.

De introductie van de nieuwe Volvo S90 markeert de volgende stap in Volvo’s grootschalige productoffensief. Evenals de vorig jaar geïntroduceerde Volvo XC90, kenmerkt de S90 zich door een groot aantal nieuwe technieken.

194284_Nieuwe_Volvo_S90_bij_de_dealers_gearriveerd

IntelliSafe Assist en City Safety

Een van de sterkste eigenschappen van de nieuwe Volvo S90 is het uitzonderlijk hoge veiligheidsniveau. IntelliSafe Assist is standaard en omvat Adaptive Cruise Control, Distance Alert en de semi-autonome rijmodus Pilot Assist.

De S90 herbergt ook twee wereldprimeurs. De veiligheidsvoorziening City Safety kan met behulp van Large Animal Detection nu ook grote dieren herkennen. Run-off Road Mitigation herkent wegsituaties en zorgt met behulp van automatische stuurcorrecties dat de auto niet van de weg raakt als de auto over de zijbelijning van de weg rijdt.

194282_Nieuwe_Volvo_S90_bij_de_dealers_gearriveerd

‘Relaxed confidence’
Volvo’s nieuwe premium sedan combineert optimale veiligheid en Scandinavisch design met een rijbeleving die is te omschrijven als ‘relaxed confidence’. De nieuwe Volvo S90 staat garant voor een hoog gripniveau, minimale rolbewegingen en een responsieve, snelheidsafhankelijke besturing. Deze communicatieve en dynamische eigenschappen gaan samen met uitzonderlijk comfort, optimale geluidsisolatie en personalisatiemogelijkheden met de optionele luchtvering.

Aanscherping leasetarief
Het debuut van de Volvo S90 wordt opgeluisterd met een aanscherping van de leasetarieven. De D3-dieselversie is nu al te leasen vanaf 699 euro per maand (15.000 km/60 maanden), waarmee de S90 zich nog sterker in de markt zet, aangezien er in dit segment voor 50% wordt geleased.

194285_Nieuwe_Volvo_S90_bij_de_dealers_gearriveerd