De eerste cabriolet van het merk Mercedes-Maybach beleeft zijn debuut tijdens de Los Angeles Auto Show en komt in een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren op de markt. De high-end interieuruitrusting draagt bij aan het bijzondere karakter van deze auto. Unieke features zijn de negen specifieke kleurconcepten voor het interieur, de sierdelen – optioneel verfraaid met ‘flowing lines’ – en handmatig verwerkt leder voor de stoelen met watervalvormige perforatie. Voor een passende aandrijving zorgt de 6,0-liter V12-motor met een vermogen van 463 kW/630 pk.

Een voorproefje van wat de toekomst mogelijk in petto heeft, werd reeds gegeven door de Vision Mercedes-Maybach 6, die nog maar een paar weken geleden zijn Europese première beleefde tijdens de Autosalon van Parijs. Het spectaculaire studiemodel wordt nu gevolgd door de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet, een productiemodel dat open rijden combineert met exclusiviteit en de belichaming is van moderne luxe. Hij is vormgegeven volgens de designfilosofie van sensuele puurheid: hot en cool tegelijk. Wereldwijd zullen slechts 300 exemplaren van deze vierpersoons cabriolet worden verkocht.

16c975_11_d331978

De Mercedes-Maybach S 650 is gebaseerd op de cabrioletuitvoering van de S-Klasse en heeft onder meer de klassieke esthetische proporties van dat model overgenomen. Ronduit fraai zijn het dynamische silhouet met een coupéachtige kap en de dropping line op de flanken. Exclusieve Mercedes-Maybach features zijn de nieuwe voorbumper met gemodificeerde onderzijde en tal van chroomaccenten die het exclusieve karakter van deze uitvoering benadrukken. Het Maybach-embleem is op discrete en tegelijkertijd elegante wijze gemonteerd op de voorspatschermen. Andere speciale uiterlijke elementen zijn de 20 inch gesmede Maybach-velgen in bicolor. Bij het openen van de portieren wordt het Maybach-logo door de instapverlichting geprojecteerd op de grond.

Vloeiende lijnen in het interieur

In het volledig met leder afgewerkte interieur van de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet zijn enkele van de visionaire ideeën van de Concept S‑Klasse Coupé (IAA 2013) toegepast. Zo kenmerken de stoelen zich door dynamische ‘vloeiende lijnen’. De stoelbekleding heeft een watervalachtig dessin dat wordt gerealiseerd door perforaties. Oog voor detail blijkt ook uit het ruitdessin op de zijkanten van de stoelen en de piping in ‘Budapest’-stijl.

16c975_04_d331973

Uniek zijn de sierdelen, die voor elke auto specifiek worden geselecteerd op basis van kleur en nerf. Naast de sierdelen in het dashboard en de portieren is de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet ook voorzien van een sierdeel op de afdekplaat van de kap met gestanst Maybach-logo. Optioneel kan de uitstraling nog fraaier worden gemaakt met behulp van flowing lines. In combinatie met de andere sierdelen wordt de unieke ambiance van een jacht gecreëerd – waarbij het ‘Arrow 460-Granturismo’ jacht van Mercedes-Benz Style als inspiratiebron diende.

Het ontstaan van de flowing lines is een combinatie van machinale precisie en ambachtelijk handwerk. Zo wordt de ondergrond onder het hoogwaardige hout van het driedimensionale sierdeel gemaakt volgens een speciaal proces waarbij een fijne frees (met een diameter van 0,8 mm) wordt gebruikt. De afzonderlijk gefreesde lijnen volgen de vorm van het sierdeel en versterken zodoende het driedimensionale effect.

16c975_36_d331988

De Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet wordt exclusief geleverd met sierdelen in designo magnoliahout notenbruin – naar keuze met flowing lines of met een hoogglans afwerking. Negen extra kleurconcepten voor het interieur – van pastelgeel/zwart tot porselein/zadelbruin – zorgen voor verdere individualisering.

Mercedes-Maybach logo’s zijn te vinden op de voorzijde van de stoelen (opgestikt), op de achterzijde van de hoofdsteunen (gestanst) en op het deksel van het opbergvak in de middenconsole. Andere details zijn de hoogpolige vloermatten, verchroomd opschrift ‘1 of 300’ op de bekerhouder en het stuurwiel met Maybach-embleem aan de onderzijde.

Alle opties die leverbaar zijn voor de S-Klasse Cabriolet zijn standaard bij de Mercedes-Maybach, waaronder AIRCAP, AIRSCARF en Swarovski-koplampen.

16c975_06_d331974

Elegante bagageset, qua kleur afgestemd op het interieur

Tot de standaarduitrusting van de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet behoort een exclusieve bagageset van MAYBACH – ICONS OF LUXURY. De set met de naam ‘THE AFFINITY’ bestaat uit twee grote reistassen en twee lifestyletassen die gemaakt zijn van hetzelfde leder als waarmee het interieur is afgewerkt. Qua vorm en kleur – die is afgestemd op de gekozen interieurvariant – past de bagageset perfect bij de Cabriolet. De tassen kunnen aan elkaar worden vastgemaakt met bandjes om de bagageruimte optimaal te benutten. Het verchroomde opschrift ‘1 of 300’ onderstreept de exclusiviteit. Net als de auto’s van Mercedes-Maybach voldoen deze elegante tassen van licentiepartner MAYBACH – ICONS OF LUXURY GmbH aan hoge eisen op het gebied van design, materiaal en afwerking.

16c975_02_d331972

Standaard: exclusieve stoffen afdekhoes en certificaat

Tot de standaarduitrusting van de Mercedes-Maybach Cabriolet behoort ook een afdekhoes van hoogwaardige stof in de kleur van de kap, met ruitdessin en opgestikt Maybach-embleem en opschrift op het deel dat de motorkap afdekt.

Daarnaast wordt elke Mercedes-Maybach Cabriolet afgeleverd met een speciaal Welcome Package. Dit bestaat uit een sleutelring die is gemaakt van hetzelfde nappaleder dat wordt gebruikt in het interieur van de auto en is uitgevoerd in dezelfde kleur. Het is voorzien van een Maybach-embleem met opschrift ‘1 of 300’. Ook wordt een certificaat meegeleverd dat is ondertekend door dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler AG en hoofd van Mercedes Benz Cars.

De aandrijflijn: krachtige V12-biturbo

De indrukwekkende aandrijflijn van de luxueuze cabriolet vertrouwt op de stuwende kracht van de 6,0-liter V12-biturbomotor met een vermogen van 463 kW/630 pk. Het vermogen wordt aan de achterwielen afgegeven via de 7G-TRONIC automatische transmissie, terwijl het AIRMATIC-onderstel met traploze dempingsregeling een speciale rijervaring belooft.

Lees ook: Nieuwe Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard: High-End Luxe Met Bepantsering