Volvo introduceert twee nieuwe uitvoeringen van zijn premium sedan, de Volvo S90. De eerste biedt extra comfort door de riantere beenruimte op de achterbank. De tweede – de Volvo S90 Excellence – is ontwikkeld als luxe chauffeursauto. 

“Het eerste wat opvalt in de Volvo S90 Excellence, is dat de voorste passagiersstoel is verwijderd en vervangen door wat we de Lounge Console noemen. Deze is ontworpen om de behoefte van de klanten met chauffeur nog beter te bedienen. De klant kan zo goed ontspannen of werken terwijl hij/zij onderweg is. Het tweede dat je ziet, zijn de hoge kwaliteit materialen, die samen zorgen voor een luxe gevoel”, aldus Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design van Volvo Car Group.

De Volvo S90 Excellence is standaard voorzien van een verstelbare voetensteun, opklapbare tafeltjes en een grote display van het multimediasysteem, inclusief een touchscreen interface achterin. De S90 Excellence is verder voorzien van een groot glazen panorama dak, geïntegreerde bekerhouders die te verwarmen of te koelen zijn. Kristallen glazen van de gerenommeerde Zweedse glasmaker Orrefors geven een extra dimensie aan het luxe interieur.

Lees ookVolvo XC90 Excellence meer luxe en comfort voor 126.000 euro

Volvo levert de Volvo S90 Excellence alleen met de uiterst krachtige en efficiënte plug-in hybride T8 Twin Engine. De Volvo S90 met extra beenruimte is ook leverbaar als T4 en T5. Beide versies lopen in de Volvo-fabriek in Daqing (Noord-China) van de band en worden vanuit daar geëxporteerd. De S90 met extra beenruimte maakt zijn debuut op de Chinese markt en wordt later leverbaar op de Amerikaanse markt. Voor Europa is levering nog niet gepland.

https://youtu.be/Cc75jAHZ6t0