Zijn uiterlijk is vermomd als een antieke kast, deze schitterende Döttling Opus 1 horlogekluis. De kast garandeert horloge verzamelaars een gemoedsrust die voortkomt uit de wetenschap dat hun dierbare en vaak zeer kostbare uurwerken worden beschermd. Uitsluitend toegankelijk via een vingerscan of beveiligingscode, biedt de pikzwarte met vergulde accenten kast ruimte voor maximaal 250 gekoesterde uurwerken.

Gebouwd volgens de hoogste veiligheids-standaarden waar de Duitse kluizenfabrikant bekend om staat, heeft het meubilair-vormige fort alle state-of-the-art technologie volledig geïntegreerd, zoals een extra-resistente multi-shell constructie en een ingebouwde seismische microfoon die een alarm laat afgaan als het trillingen registreert.

Twaalf vergulde bouten van gehard staal zetten de deur op zijn plaats in gesloten toestand. Bekleed met een populier Burl fineer en Alcantara, is het interieur van het Opus 1 (prijs op aanvraag) uitgerust met 40 precisie horloge winders, 12 laden, en twee uitschuifbare tafels.

Zie ook www.doettling.com.