De in Monaco woonachtige kunstenaar George Lucian heeft zijn nieuwste superyacht ontwerp geïntroduceerd. Het concept is gemaakt voor toekomstige visionaire jachteigenaren die net zo gepassioneerd zijn over varen als over vliegen. Wie wil er nou niet genieten van de rust en de elegantie van een luchtschip of gewoon samen dineren boven de baai van Monaco alvorens terug te keren naar het luchtschip-dok op zijn superjacht?

Het concept is ontworpen op een zodanige wijze dat, naast alle voorzieningen die het superjacht zou aanbieden, het luchtschip zelf ook in staat is om een ​​paar gasten te accomoderen, en gastheer te zijn voor diners / cocktails / ontspanning. Het luchtschip wordt naar verwachting rond 100 meter, terwijl de jacht 140 meter zou meten.

Lees ookDit is het Superjacht van Joop van den Ende

Mijn concept is geïnspireerd op jachtbouw en militair vaartuig design, maar ook uit de fascinatie die ik heb voor zeppelins uit het begin van de vorige eeuw en hun vervoer van passagiers over de Atlantische Oceaan op een luxe en romantische manier. Tegenwoordig hebben we deze elegantie en de rust van het reizen een beetje verloren. Mijn concept wil deze gevoelens terug geven aan de toekomstige eigenaar, aldus George Lucian.

Foto’s: George Lucian