Is dit de snelste stationwagen van Nederland? Wij denken dat de kans groot is, zeker na de (optionele) upgrade van 700 naar 800 tot maar liefst 900 PK…!

Chiptuner DTMobility biedt deze door ABT aangepakte Audi RS6-R te koop aan. De rappe stationwagen beschikt nu standaard over een 4,0-liter V8 motor met een ook al niet misselijke 700 pk. Voor 12.500 euro extra geeft DTMobility u nog eens 100 pk extra kado en als u het nou echt eens gek (en bloedsnel) wilt maken, krijgt u voor nogmaals hetzelfde bedrag nog eens 100 pk. Tel dit bij de vraagprijs op (199.500 euro) en voor 225.000 euro heeft u een unieke Audi RS6 met 900 pk.

Met de nu “standaard” 700 PK zit u overigens in 3,0 seconden op de 100 km/u. McLaren, Ferrari of Lamborghini-waardig dus. De topsnelheid nu ligt op 330 km/u. Dit zou wel eens de snelste stationwagen van Nederland kunnen zijn toch? En met nu pas 23 km op de teller dus hagelnieuw.

Lees ookAudi Q8 Concept: Luxueuze SUV met Coupéstyling (video)

Onder de Midnight Blue Metallic-wrap (goed kijken want het is echt geen zwart) zit de eveneens mooie en originele kleur Nardo Grey. Uitgevoerd met grote goudkleurige remklauwen. Mooie combi. En als laatste: voorzien van het beroemde Akrapovič-uitlaatsysteem voor nog veel meer lawaai. Kijk u hier naar de foto’s.