De historische buitenplaats Wolfsbergen is met recht een uitzonderlijk object. Gunstig gesitueerd vlakbij Amsterdam en Schiphol en in het Gooi, op korte afstand van (internationale) scholen en alle voorzieningen. Met een elegante buitenplaats als Wolfsbergen is het als met de beste wijnen. Zij moeten rijpen om op smaak te komen. En die smaak zit erin, tot in het kleinste detail. “A WORK OF ART YOU CAN LIVE IN.”

Zeker na de recente, met heel veel liefde en zorg uitgevoerde restauratie heeft deze buitenplaats haar oorspronkelijke grandeur teruggekregen. Met het comfort van de modernste techniek.


WOLFSBERGEN IN CIJFERS

– ca. 1,9 hectare grond welke deel uitmaakt van een uniek natuurgebied
– ca. 1,500 m2 vloeroppervlak
– Indrukwekkende ontvangsthal
– 2 zitkamers
– 1 serre
– 2 studeer/werkvertrekken
– 2 eetkamers
– Fraaie woonkeuken
– Wasruimte
– Grote walk-in koelruimte ten behoeve van catering van feesten en partijen
– 10 slaapkamers
– 9 badkamers
– Lift
– Schitterend binnenzwembad
– Gravel tennisbaan met tennishuisje
– Fitnessruimte
– Geklimatiseerde wijnkelder
– Grote garage
– Complete personeelswoning boven de garage
– Aparte studio (eventueel voor inwonende verpleging) met eigen keuken en badkamer
– Grote kelder met mogelijkheid voor bijvoorbeeld bioscoop of familyroom
– Royale zolder met tal van mogelijkheden

Pand dateert uit de Gouden Eeuw

Op 17 maart 1625 verleenden de staten van Holland aan zes ‘deftige en rijke Heren’ uit Amsterdam vergunning om het oude jachtgebied ‘s- Graveland (des Graven Land) te ontginnen, waarna Buitenplaats Wolfsbergen is gerealiseerd. De welgestelde koopmannen genoten in de Gouden Eeuw en de hoogtijdagen van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) vooral van hun buitenplaatsen als zomerverblijf om paard te rijden, te jagen en te vissen.


-oor de eeuwen heen heeft Wolfsbergen prominente bewoners gehad: na raadsheer Reynier Pauw ondermeer in 1729 de familie Sautijn; (±) 1750 Baron Willem Straalman; 1769 de beroemde Engelse bankiersfamilie Clifford; 1859 Frederic van der Oudermeulen (President van de Nederlandse Handel Maatschappij, de latere ABN AMRO Bank) getrouwd met Freule Johanna Dedel; In 1873, na het overlijden van Johanna van der Oudermeulen-Dedel ging villa Nova naar een nicht van Johanna Dedel, Johanna Elisabeth de Wildt, gehuwd met Salomon Backer.
Zij verkochten het in 1874 aan Francisca Berg (een andere nicht van Johanna Dedel) en haar man Quirijn Blaauw; 1909 bankier Louis Labouchère; 1926 de heer Vermey, Nederlands ambassadeur.


In 1946 werd Wolfsbergen verkocht aan de gemeente ‘s- Graveland die het pand als gemeentehuis in gebruik nam. De huidige eigenaren kochten de buitenplaats in 2007 van de gemeente, waarna Wolfsbergen met heel veel liefde en vakmanschap is gerestaureerd en in haar oude glorie is hersteld tot het topobject dat het nu is.


VEILIGHEID

– State of the art beveiligingssysteem
– Camerabewaking
– Dubbel veiligheidsglas
– Eigen dieselgenerator waarmee Wolfsbergen in noodsituaties zelfvoorzienend is

TUIN

– De villa wordt omgeven door een parkachtige tuin van in totaal ca.1,9 hectare, grenzend aan een beschermd natuurgebied. Een heus eldorado!
– Compleet met tennisbaan (gravel) met huisje
– Dubbele entree, twee toegangspoorten
– Grote vijverpartij
– Regelmatig bezoek van de in dit natuurgebied in het wild levende dieren zoals reeën dassen, reigers, roofvogels…
– Fraaie, geheel in de stijl van het huis gerealiseerde oranjerie met veranda
– Optimale privacy dankzij de vele bomen, dichte begroeiing en hagen
– Van morgen tot avond, het gehele jaar door, bijna altijd laat de tuin je genieten van het buitenleven, met een mooie zonligging en vergezichten. Zo worden de goede dingen des levens niet alleen binnen, maar ook zeker buiten ervaren.


LOCATIE

– Vlakbij Amsterdam en Schiphol gesitueerd
– Toplocatie grenzend aan beschermd natuurgebied
– Ligging in het Gooi, één van de fraaiste delen van Nederland en met alle voorzieningen waaronder de beste (internationale) scholen
– Een mooiere en tegelijkertijd centraler gelegen locatie is nauwelijks denkbaar

Voor meer informatie zie hier de website van Christies’s International Real Estate. Vraagt u naar de absolute specialist, de heer Leslie D.T. de Ruiter.