Op 26 mei vierde Audemars Piguet de 50ste verjaardag van Hotel Le Byblos in Saint-Tropez met twee nieuwe en exclusieve horloges. Voor de eerste keer in de geschiedenis van haar bestaan heeft het Zwitserse horlogehuis een limited edition geproduceerd voor Hotel Le Byblos, door het iconische Royal Oak Offshore-ontwerp aan te passen aan de even legendarische Franse esthetische codes.

Gelanceerd in 1993, de Royal Oak Offshore is één van de eerste oversized polshorloges die de markt heeft veroverd en sindsdien blijft de collectie verbluffend dankzij haar sportieve en krachtige versie van de oudere zus de Royal Oak. Deze zomer worden de twee nieuwe Royal oak Offshore horloges exclusief gelanceerd voor het jubileum van Hotel le Byblos: een stalen dames editie gezet met diamant en een heren editie in rosé goud.

Het dameshorloge heeft een roestvrijstalen kast, kroon en pushers, een zilveren wijzerplaat met “Lady Tapisserie” motief, superluminova op de rosé gouden wijzers en is waterbesteding tot 50 meter. De lunette is voorzien van 32 briljant-geslepen diamanten, met een totaal van 1,02 karaat.

Het herenhorloge is een 18-karaats rosé gouden Royal Oak Offshore Chronograph met blauwe accenten op de zilveren subdials, rosé gouden wijzers en uur-aanduidingen op een “Mega Tapisserie” wijzerplaat. Het horloge is waterdicht tot maar liefst 100 meter.

Om deze halve eeuw verjaardag uit te lichten, worden de ‘casebacks’ van beide Royal Oak Offshore Summer Editions met de jubileum datum en het wapen van het hotel, dat de ontvoering van Europa door Zeus afschildert, gegraveerd.

Audemars Piguet en Hotel le Byblos delen een passie voor innovatie en excellentie. Beiden voortdurend vooruitstrevend, terwijl zij trouw blijven aan hun oorsprong, beogen beide huizen hun expertise en kunstenaarstalent verder te sturen, in een onvermoeibare zoektocht naar perfectie. De Royal Oak Offshore Chronograph Summer Edition is een bewijs voor deze gedeelde ambitie nu Hotel le Byblos 50 jaar jong wordt!