In het hart van het Amsterdamse fashion en museum district opent Cobra Art officieel de deuren van haar eigen en eerste brandstore. In deze galerie vind je gelimiteerde oplages van internationale kunstenaars zoals Elmar Dam, Jaime Ibarra en Marnix de Paepe. Cobra Art – opgericht in 1983 als Internationale kunstgroothandel – lanceert met hun gloednieuwe brandstore het concept, ‘Art-a-Porter’, oftewel kunst direct geleverd vanuit de galerie.

Masterpiece Collection
In de brandstore staat de Masterpiece Collection centraal. Deze high-end collectie is in 2014 tot stand gekomen door nauwe samenwerkingen met vooraanstaande internationale kunstenaars en fotografen zoals de Amerikaanse Markus Klinko, die jarenlang David Bowie exclusief mocht fotograferen, of Axel Grieger uit Zwitserland die wereldwijd in toonaangevende Art Galleries exposeert zoals onder andere in New York, Los Angeles, Parijs, Londen, Milaan en nu in Amsterdam. Cobra Art Amsterdam werkt exclusief samen met deze fotografen om unieke kunstwerken en objecten in een gelimiteerde oplage aan te bieden.

Art & Fashion

De Cobra Art Brandstore opent haar deuren op een strategische plek, in het hart van het Museumkwartier, waar Art en Fashion worden verenigd. Met het Rijksmuseum en het Van Gogh op loopafstand en de PC Hooftstraat om de hoek. Naast de Masterpiece Collection biedt de brandstore een zeer uitgebreide en diverse collectie kunstfoto’s op plexiglas die voor een groot deel zijn ontwikkeld naar eigen idee en concept in samenwerking met internationale fotografen. Denk aan thema’s als fashion, lifestyle, popart, urban art, artistic nude en abstract die de hoofdrol spelen en in de galerie op een moderne en eigentijdse wijze in beeld worden gebracht. De prijzen variëren van 650 euro tot 40.000 euro voor een kunstwerk uit de Masterpiece Collection.

De wereld rond

Cobra Art Brandstore is een concept van Cobra Art Company, opgericht in 1983 als Internationale kunstgroothandel. Het duo Mike en Jeannette van Rijswijk zijn de personen achter Cobra Art en reizen al meer dan twintig jaar de hele wereld over om de juiste fotograaf, artiest of kunstenaar te vinden die hun ideeën kan vormgeven. Het duo streeft met hun oog voor detail en vele jaren ervaring altijd naar vernieuwende en passende concepten waarvan de opening van de brandstore hun laatste wapenfeit is.

Openingstijden

Cobra Art Brandstore is van maandag t/m zaterdag geopend van 9:30 tot 18:30 uur. Adres: Van Baerlestraat 8, Amsterdam. www.cobraart.nl.

Mike en Jeannette van Rijswijk

Over Cobra Art Company

Het familiebedrijf Cobra Art Company werd in 1983 opgericht als kunstgroothandel voor de B2B markt. Mike & Jeannette van Rijswijk zijn al ruim 20 jaar het creatieve en zakelijke brein achter dit bedrijf. Door hun expertise en uitgebreide ervaring is de oorspronkelijke collectie van ingelijste reproducties en zeefdrukken uitgegroeid tot een eigen kunstcollectie in samenwerking met internationale fotografen en kunstenaars. Met een klantenbestand bestaande uit luxe interieurwinkels, architecten, interieurdesigners, hotels en projectontwikkelaars van over de hele wereld behoort de company tot de internationale top van kunstgroothandels en distributeurs van moderne schilderijen en fotokunst op plexiglas. Cobra Art Company heeft een vestiging voor deze business-to-business market in Veenendaal met een grote showroom van 1100 m2, waar meer dan 450 kunstwerken tentoongesteld zijn. De Cobra Art Brandstore is een nieuw concept en speciaal voor consumenten.