In de robuuste kast van de Chronospace Evo B60 huist het eerste quartz-uurwerk met analoog display dat geheel door en voor Breitling is ontwikkeld: het SuperQuartzTM chronograafuurwerk Caliber B60 met 24-uur teller, centrale minuten en tussentijden. Het horloge is een goed voorbeeld van wat er gebeurt wanneer onafhankelijkheid en prestaties elkaar ontmoeten…

Binnen de Professional collectie die synoniem staat voor hightech bij Breitling, was de Chronospace Evo altijd al een unieke verschijning. Het horloge is namelijk als enige elektronische model uitgerust met traditionele wijzers. Het horloge onderscheidt zich nu nóg sterker als de eerste Breitling die is uitgerust met een in eigen atelier ontwikkeld en gefabriceerd quartz-uurwerk met analoge aanduidingen.

Het is een ‘motor’ die geheel in Zwitserland is ontwikkeld en vervaardigd en het voegt zich bij Caliber B50 dat is voorzien van analoge en digitale aanduidingen en speciale luchtvaart-functies; en Caliber B55, de avantgardistische ‘connected’ chronograaf – en dan noemen we nog niet eens de brede collectie mechanische Breitling-uurwerken.

Tijdens het creëren van het elektronische Caliber B60 uurwerk heeft Breitling alle noodzakelijke kenmerken verwerkt die verwacht worden van een instrument voor professionals. Bovenop de tien keer nauwkeuriger gang dan een standaard quartz-uurwerk, heeft het thermo-gecompenseerde SuperQuartzTM kaliber – een door het COSC (Swiss Official Chronometer Testing Institute) chronometer-gecertificeerd uurwerk – opvallende en ongeëvenaarde kenmerken op het gebied van functionaliteit en afleesbaarheid van de chronograaf. Zo worden de tienden van seconden aangeduid in een teller tussen 2 en 3 uur. De twee centrale chronograafwijzers – de wijzer met de rode punt geeft de seconden aan en de andere met de witte punt telt de minuten – dienen om de gemeten tijd onder alle mogelijke omstandigheden met absolute helderheid af te kunnen lezen. Tussen 9 en 10 is een 24-uur teller geplaatst die bedoeld is voor missies die langer duren dan een hele dag.

Een ander sterk punt als het gaat om efficiency is dat als de poussoir op 4 uur wordt ingedrukt, één van de twee centrale chronograafwijzers stopt waardoor er een tussentijd kan worden afgelezen. Nog een keer drukken laat de gestopte wijzer weer op gelijke hoogte komen met de wijzer die doorging met het meten van het tijdsbestek. Dit is een essentiële functionaliteit voor wie bijvoorbeeld op het circuit staat en rondetijden wil vergelijken of voor wie opeenvolgende tijdmetingen moet verrichten.

Op de nieuwe Chronospace Evo B60 is de afleesbaarheid van de aanduidingen verder versterkt door grote witte lichtgevende wijzers en urenindexen die helder contrasteren met de zwarte achtergrond van de wijzerplaat. De draaibare lunette biedt uitstekende grip dankzij de aanwezigheid van vier karakteristieke rijders die tegelijkertijd dienstdoen als tijdmarkeringen. De titanium kast is waterdicht tot 100 m (330 ft) en is voorzien van versterkingen om de schroefkroon te beschermen.

De nieuwe Chronospace Evo B60 is verkrijgbaar in twee wijzerplaatvarianten – een zwarte met leigrijze tellers en een blauwe versie met zwarte tellers – en is leverbaar met een band in titanium, twee soorten leer of rubber. Een zeer herkenbaar en kenmerkend uiterlijk met een innerlijk dat 100% nieuw en 100% Breitling is.

Uurwerk: Manufacture Breitling Caliber B60, chronometer gecertificeerd door het COSC, thermo- gecompenseerd SuperQuartzTM. 1/10e van een seconde chronograaf, 60-minuten en 24-uur tellers met tussentijden (dubbele centrale secondewijzers). Kalender. Kast: titanium. Waterdicht tot 100 m (330 ft). Schroefkroon. Draaibare lunette. Aan weerszijden ontspiegeld saffierglas. Diameter: 43 mm. Wijzerplaten: Volcano black, Mariner blue. Banden: leer, croco-lederen, rubber Diver Pro/Professional.