Muziek, cultuur, fashion en food: alles wat Museum Quarter Amsterdam te bieden heeft tijdens stijlvol eendaags festival op zaterdag 16 september

Museum Quarter Amsterdam is de verzamelnaam voor het gebied rond het Museumplein, Van Baerlestraat en P.C. Hooftstraat, een buurt die dagelijks door een groot publiek bezocht wordt: van dagjesmensen en toeristen tot Amsterdammers en omwonenden. Om deze mix aan mensen in één dag kennis te laten maken met de veelzijdigheid van Museum Quarter Amsterdam organiseren lokale ondernemers een nieuw muziek-, mode-, food- en cultuurfestival: Go local at Museum Quarter Amsterdam; Museum Quarter Festival.

MUZIKALE PROGRAMMERING

 • 13.00 – 14.00: Lucia Marthas Institute for Performing Arts
 • 14.30 – 15.30: Jazz Focus Big Band
 • 16.00 – 16.45: Gijs Idema Trio
 • 17.00 – 18.00: Bruut
 • 18.30 – 19.30: Kris Berry
 • 19.30 – 21.30: DJ Maestro
  (zie bijlagen voor youtube links naar de artiesten)

  CULTUREEL EN FOOD PROGRAMMA (HELE DAG)

 • Gratis tours door Het Concertgebouw, Stedelijk Museum en Rijksmusem
 • Diamond & tailor craft gallery door Gassan Diamonds en Oger
 • Inloop schilderworkshops door Van Gogh Museum
 • Architectuur-walk en kids-walk met gids door het gebied
 • Muziekworkshops van Het Concertgebouw op het festivalterrein
 • Foodstands van The Seafood Bar en The Uptown Meat Club

FESTIVALHART

Het festival wordt opgebouwd rond de museumvijver op het museumplein en bestaat uit een drietal glazen huisjes en een hoofdpaviljoen. De glazen huisjes zijn ingericht door verschillende festivalpartners. Voor vragen, de aanschaf van een VIP-ticket en het programmaboekje kunnen bezoekers terecht in het hoofdpaviljoen.

MUSEUM QUARTER GEBIED

Er zijn diverse acties en kleine (event-in-shop) evenementen van lokale ondernemers in het gebied tijdens de festivaldag. Deze evenementen zijn te herkennen aan de Museum Quarter Festivalvlag. Het programmaboekje met alle deelnemers is af te halen in het hoofdpaviljoen.

VIP-TICKET

Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om aan een speciaal VIP-programma deel te nemen voor 10 euro. Dit VIP-ticket geeft toegang tot bijzondere specials en een goodiebag met daarin luxe gifts en cadeaubonnen. Bovendien hebben VIP-bezoekers de mogelijkheid om gebruik te maken van een exclusieve taxiservice verzorgd door Louwman Exclusive.

DETAILS

Datum: zaterdag 16 september 2017
Locatie: Museumplein, Amsterdam (bij de museumvijver) Tijd: 12.00 – 22.00 uur

Actuele informatie over tijden en kaartverkoop via museumquarter.com/festival en via de Facebookpagina van Museum Quarter.