De twee topmodellen van Mercedes-AMG, de Mercedes-AMG G 63 en de Mercedes-AMG G 65 (brandstofverbruik gecombineerd: 17,0-13,8 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 397-322 g/km) zijn nu leverbaar als bijzonder hoogwaardige Exclusive Edition en worden gepresenteerd tijdens de IAA in Frankfurt. De lakkleur AMG Monza grijs magno is exclusief voor deze modellen als optie leverbaar.

Deze modellen zien er dynamisch uit dankzij de modelspecifieke onderrijbeveiliging van rvs, AMG-sportstriping op de flanken, accenten op de stootlijsten in donkere aluminiumlook en reservewielhouder in carrosseriekleur. Al even opvallend zijn de lichtmetalen AMG-velgen met banden 295/40 R21: de G 63 beschikt over vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen in matzwart met glansgedraaide spaken. De G 65 is voorzien van keramisch gepolijste, vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen. Als optie zijn 21 inch vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen in zwart met glansgedraaide velgrand en stootlijsten met accenten in carbonlook leverbaar voor beide modellen. De speciale matte lak AMG monza grijs magno is exclusief leverbaar voor de Exclusive Edition.

Het speciale model beschikt ook over een hoogstaand interieur: het is standaard voorzien van zaken als het designo exclusiefpakket met dashboard in tweekleurig leder en AMG-sportstoelen in tweekleurig leder. Er is keuze uit tweekleurig nappaleder in zes kleuren of tweekleurig designo nappaleder in drie kleuren. De zijwangen van de stoelen zijn daarbij bekleed met zwart carbonleder. Bij beide varianten is het middendeel van de stoelen en portieren uitgevoerd in ruitlook. Er is keuze uit sierdelen in AMG-carbon of designo pianolak zwart. Het zitcomfortpakket inclusief multicontourstoelen en stoelventilatie/-verwarming voor de bestuurder en voorpassagier behoort eveneens tot de standaarduitrusting bij de Exclusive Edition. Verdere opties uit het designo manufaktur-programma zijn designo veiligheidsgordels in rood, handgrepen aan de interieurhemel in leder en een tweekleurig AMG Performance-stuurwiel dat qua kleur is afgestemd op de stoelbekleding.

Consumentenadviesprijzen inclusief afleverkosten:

  • G 63 Exclusive Edition: € 256.289
  • G 65 Exclusive Edition: € 417.633