Sinds 1852 houdt Hästens zich al bezig met het creëren van de ultieme slaapervaring door het produceren van de allerbeste handgemaakte bedden. Om haar 165-jarige bestaan te vieren, heeft Hästens de Special Edition Tribute ontwikkeld. Voor deze Special Edition stond de Hästens Luxuria model. De Special Edition is uitgevoerd in de herkenbare Hästens-ruit en een nieuw, exclusief taupekleurig textiel.

Voor de Special Edition Tribute is een nieuw soort textiel ontwikkeld, genaamd Taupe check. Hiervoor is een speciale weeftechniek gebruikt die zorgt voor een verfijnde structuur. De inspiratie voor het gelimiteerde Hästens Tribute-bed komt voort uit de lange geschiedenis van Hästens als meesterbedden- en zadelmakers. De combinatie van het nieuwe weefsel en het subtiele kleurgebruik zorgt voor een rustieke uitstraling die doet denken aan die van de weelderige stoffen uit de 18de eeuw.


“Het productieproces van een nieuwe stof is altijd erg complex”, aldus Perla Munhoz, Research en Development Manager bij Hästens. “Iedere keer als we een nieuw design ontwikkelen, is het noodzakelijk dat het op een natuurlijke manier in ons bestaande design-DNA valt. We hebben gekozen voor de kleur taupe en een speciale weeftechniek als eerbetoon aan onze rijke geschiedenis en de natuurlijke materialen waar we mee werken. De nieuwe kleursamenstelling doet ons denken aan het katoen, de wol, het vlas en het dennenhout ‒ materialen die worden gebruikt voor het creëren van de Hästens-bedden.”
 
De Hästens Tribute is voorzien van een persoonlijk gegraveerd naamplaatje en vierkante eiken poten met een aluminium voet.
 
“Wij zijn een bedrijf dat al 165 jaar bestaat. Met de Hästens Tribute, in een tijdloze kleursamenstelling ontleend aan onze rijke geschiedenis, verwijzen we tegelijkertijd naar zowel onze historie als onze toekomst”, aldus Munhoz.

Prijs:
Hästens Tribute + BJ Topmatras 180×210
€7.790
 
Materiaal:
Hästens creëerde een unieke Taupe check gemaakt van 100% jacquard geweven katoen in een subtiele kleurstelling, gemakkelijk te combineren en te stylen in iedere slaapkamersetting.

Alleen verkrijgbaar van 1 september tot 31 december 2017.