Horlogemaker Roger Dubuis en sportwagenfabrikant Lamborghini slaan de handen ineen voor de creatie van het eerste uurwerk dat de expertise van beide verenigt: Zwitserse precisie en vakmanschap van het hoogste niveau meets Italiaanse allure en prestatievermogen.

Designers van Roger Dubuis werkten samen met ontwerpers van Lamborghini, wat resulteerde in het Excalibur Aventador S-horloge. Dit komt uit in twee modellen: een met details in “Giallo Orion”-geel, in een beperkte oplage van 88 stuks, en een met onderdelen in “Arancio Argos”-oranje, in een nog exclusievere oplage van slechts 8 stuks.
Het innovatieve gebruik van hightech materialen als multigelaagd koolstof en C-SMC koolstof zoals dat in Lamborghini auto’s wordt toegepast, betekent een technologische wereldpremière in de horlogerie. De uitdaging lag in het associëren van deze materialen met een sportieve, geraffineerde look, en daarbij het merkeigen gevoel van luxe en prestige te behouden.

De Excalibur Aventador S wordt aangedreven door een speciaal ontwikkeld Duotor kaliber, waarbij de ontwerpers werden geïnspireerd door de motoren van Lamborghini’s Aventador S en de nieuwe Huracan Super Trofeo EVO. De typische veerpootbruggen daarvan zijn terug te zien in het open skelet-uurwerk. En net als in het dashboard bij de sportwagens creëerden de ontwerpers in het midden van het horloge een power control display.