De vernieuwde Bentley Continental GT Convertible beschikt over dezelfde verbeteringen als die van de coupé, maar dan met de toegevoegde waarde van het open dak natuurlijk. Het weer zit ons mee, dus we rijden (zoeven) ‘open’ van Bentley in Leusden naar Grand Hotel Huis ter Duin in het mondaine Noordwijk aan Zee voor een mooie en exclusieve fotoshoot op hun helikopterplatform.

De legendarische 582 pk sterke W12 twin turbomotor is uitgerust met cilinderuitschakeling zodat u bij een lagere uitstoot toch meer vermogen heeft. Als ik het gaspedaal indruk, wordt de belofte van snelheid direct duidelijk. De sprint van 0 naar 100 km/h is in 4.7 seconden een feit. De coupé doet het zelfs nog iets sneller, namelijk in 4,5 seconden. Zuinig? Laten we eerlijk zijn: nee, niet echt. Ga uit van 1 op 5 à 6 gemiddeld. Maar de meesten die zich zo’n kunstwerk op wielen kunnen veroorloven, maken zich over de kosten bij de pomp geen zorgen. Hooguit over de frequentie van het bezoek aan de pomp.

Aan de buitenkant is de iconische grille gehuld in chroom om zijn verwantschap met de andere W12 Bentley modellen te onderstrepen. Daarnaast is in het interieur van de Continental GT Convertible alles onder de loep genomen, zodat niets meer buiten handbereik is. Deze Bentley kan zowel opwinden als kalmeren. Maar heel eerlijk: bij mij vooral opwinden. Dat komt ook door de fantastische kleurencombinatie: rood metallic met een wat donkerder beige lederen interieur, aangevuld met een zwarte cabriokap. Ik denk overigens dat een cabriokap in dezelfde kleur als het leer de auto ook goed zou staan.

Een flaunter van jewelste, een dikke 9+ dus. Daar hebben ook ‘mijn’ mede-, bijna onderdanige, weggebruikers aan bijgedragen. Zelden zoveel duimpjes omhoog gehad onderweg. Ondertussen zoeven en genieten wij nog even door.

Tekst: Floris F.C. Wyers
Fotografie: Maxim Kuijper

Lees hier meer artikelen uit Pure Luxe Magazine 2