De winter klopt weer op onze deur en dat is voor velen het startschot voor een welverdiend tripje naar de besneeuwde hellingen. Net zoals een goed aanbod aan resorts in zonnige vakantieoorden, zijn er ook voor de wintersport genoeg plekken vol weelde te vinden. Ons oog valt op de luxe chalets te vinden in Courchevel. Deze plek is onderdeel van het grote skigebied Les Trois Vallées.

Chalets waar je U tegen zegt

De chalets die we gevonden hebben zijn het summum wat betreft luxe en comfort. Bovendien liggen ze in een van de grootste skigebieden, waar je dus alle ruimte hebt om pistes af te dalen – en uiteraard een drankje te doen. We hebben de beste resorts op een rijtje gezet zodat jij op ultieme wijze kunt genieten van je wintersport – liefst met heel wat vrienden of familie want het zijn niet de minste onderkomens die we hier laten zien.

Blossom Hill – €28.000 per week

luxe wintersport chalets in Courchevel Pure Luxe

Met een prijskaartje van slechts €28.000 per week is dit chalet nog een van de meest toegankelijke onderkomens in dit rijtje. Het chalet oogt van buiten een beetje verweerd en verouderd (lees industrieel), maar aan de binnenkant worden we verrast door een enorm strakke inrichting die doet vermoeden dat hier daadwerkelijk over na is gedacht. Het oogt allemaal zeer modern en bovendien enorm gebalanceerd.

Panmah – €79.500 per week

luxe wintersport chalets in Courchevel Pure Luxe

Als je dacht dat Blossom Hill luxe was, dan is dit chalet helemaal de hemel op aarde. Slechts €79.500 betaal je voor een weekje in chalet Panmah en als je ziet wat je daar voor ongekende weelde voor terugkrijgt, dan is dit bedrag een peulenschil. Het chalet is vanbinnen enorm gemoderniseerd en afgewerkt met pluche meubilair. Daarnaast heeft het chalet een grote open haard, een luxe zwembad en maar liefst vijf slaapkamers in de categorie suite. Thuiskomen na een koude afdaling mag hier dus geen probleem zijn.

Le Petit Palais – €100.000

luxe wintersport chalets in Courchevel Pure Luxe

De naam doet het al vermoeden, dit chalet is werkelijk een klein paleis. Het chalet bestrijkt ongeveer een 1500 vierkante meter, wat min of meer rechtvaardigt waarom deze naam is gekozen. Echter, dat is nog niet alles. In de woonkamer treffen we een kroonluchter aan van hertengeweien, een lift en – omdat dat niet alles is – op de benedenverdieping bevindt zich een heuse club. De après-ski feestjes kunnen dus gewoon bij jou ’thuis’ georganiseerd worden.

La Bergerie – €517.700

luxe wintersport chalets in Courchevel Pure Luxe

Natuurlijk hebben we ’t lekkerst voor het laatst bewaard. Maak kennis met chalet La Bergerie: een overvloed aan luxe en ruimte en een onbetwiste jaw-dropper. Dit nederige stulpje kost een ruime €500.000 per week en biedt zeven slaapkamers. Is dat alles? Nee. Het onderkomen ligt op slechts 5 minuten lopen van het centrum van Courchevel 1850. Voor dit half miljoen krijg je een chalet met daarin een bioscoop, een zwembad dat bijna Olympische afmetingen kent, fitnessruimte, sauna en slaapkamers die bewaakt worden door schapen van levensecht formaat – ze mekkeren niet.

Bron: The Telegraph