In Dubai is praktisch alles pracht en praal. Deze stad in de Verenigde Arabische Emiraten staat bekend als een plek waar weelde geen grenzen kent. Het komt vaak voor dat we de gekste, meest luxe creaties leren kennen die linksom óf rechtsom dan weer een relatie met deze stad hebben. Niet gek natuurlijk als je denkt dat er een intens vermogen aanwezig is onder de inwoners van deze stad. McLaren weet dit en speelt hier handig op in. Speciaal voor de Dubai Auto Show hebben ze een one-off McLaren 720S gemaakt.

McLaren 720S

De McLaren 720S is al geen misselijke auto van zichzelf. Met een vanafprijs van €307.700, 720pk en een topsnelheid van 341km/u is dit allerminst een ‘kleintje’. Echter, Dubai zou Dubai niet zijn als dat geen spectaculair speciaal model vereist. Speciaal daarom heeft McLaren Operations een one-off gemaakt van deze 720S. Deze speciale auto wordt slechts één keer geproduceerd en springt meteen in het oog door z’n Zenith zwart met gouden accenten. Goud is natuurlijk bewust gekozen, dat is praktisch de lijfkleur van zo’n beetje alles wat rolt in Dubai.

Mclaren 720S one-off Dubai autoshow Pure Luxe

Naast de carrosserie heeft het hitteschild van de motor ook een speciale behandeling gekregen: dit is uitgevoerd in 24-karaats goud. Achterop de spoiler vinden we een quote van Bruce McLaren. Hier staat: Life is not measured in achievements, not in years alone. We kunnen ons voorstellen dat het bezitten van deze McLaren 720S op z’n zachts gezegd wel een achievement genoemd mag worden. De quote is tevens dusdanig vormgegeven dat hij de vorm van de skyline van Dubai weerspiegelt.

Mclaren 720S one-off Dubai autoshow Pure Luxe

Het interieur is uitgevoerd in alcantara en zwart leder. Ook hier zien we gouden details terug, op bijvoorbeeld de schakelflippers achter het stuur. Daarnaast wordt het interieur gekenmerkt door een badge die aangeeft dat je hier plaatsneemt in een McLaren ‘1 0f 1’. Voel je vereerd dus.