BMW bouwt al sinds 1988 speciale versies van hun M-modellen. Pas geleden introduceerden ze ons met de M4 GTS en M4 CS en nu komt daar dus nog een M3 CS bij. Een spectaculaire gelimiteerde versie van een auto die van zichzelf al op z’n zachts gezegd spectaculair is te noemen. Deze M3 is er weer een om je vingers bij af te likken.

De nieuwe BMW M3 CS

Speciale edities van een BMW M-model zijn altijd lastig te plaatsen. Het is lastig om een model dat zo fijngeslepen is, nóg beter te maken. De BMW M3 CS is het voorbeeld van een proces van perfectioneren van iets dat nagenoeg perfect is. Er zullen slechts 1200 van deze CS uitvoeringen gemaakt worden en we weten bijna zeker dat ze alle 1200 met de grootste eenvoud een eigenaar zullen vinden. Het blijft leuk speelgoed, zo’n BMW M.

nieuwe bmw m3 cs limited edition Pure Luxe

Specificaties

Deze M3 CS beweegt zich voort met behulp van dezelfde zes-in-lijn 3.0 liter motor die we ook in de ‘standaard’ M3 vinden. De krachtbron levert 460pk en 600Nm. Een nette 10pk en 50Nm meer dan een M3 met Competition Pack. Mede door deze power accelereert de M3 van 0 naar 100 in slechts 3,9 seconden. Zoals bij praktisch iedere BMW M is ook deze elektronisch begrensd op 280 km/u. Jammer voor de speedfreaks, maar wat ons betreft nog steeds snel genoeg.

nieuwe bmw m3 cs limited edition Pure Luxe

De motorkap, het dak, de diffuser onder de achterzijde en de rand van de achterspoiler zijn vervaardigd uit carbon, met als doel om gewicht te besparen. Hierdoor is deze M3 10 kilo lichter dan z’n broertje. Aan de voorzijde vinden we wielen van 9 kilogram en aan de achterzijde zijn ze 10 kilogram, een verschil dat tot stand komt door ’t formaat van de wielen. Deze zijn namelijk 20 inch achter en 19 inch voor. Iets wat het snelle karakter van deze auto benadrukt.

nieuwe bmw m3 cs limited edition Pure Luxe

De speciale BMW M3 CS zal vanaf januari 2018 geleverd worden aan de consument, het is dus nog even wachten. Slechts 1200 stuks van deze M3 CS zullen het daglicht gaan zien, mocht je interesse hebben zal je er dus snel bij moeten zijn. De prijs van dit model wordt niet genoemd. Echter, wetende dat de M4 CS ongeveer €35.000 duurder is dan de ‘gewone’ M4, kunnen we wel een schatting maken. Het zal geen koopje worden, maar daar mag je ook niet van uit gaan bij een auto als deze.