Het kan u niet ontgaan zijn, het bijzonder fitte en gestroomlijnde lijf van Estelle Cruijff. Sinds een aantal maanden ontpopt de ex voetbalvrouw en socialité als fitnessbabe. Op sociale media lijkt het wel alsof iedereen in de ban is van haar nieuwe lijf. Pure Luxe zocht haar op in de luxe 3SIXTY5 personal training studio van haar trainer Guy van der Reijden en vroeg haar letterlijk het hemd van het lijf.

We schuiven aan bij Estelle die net een proteineshake van haar personal trainer Guy geserveerd heeft gekregen. Wat direct opvalt is dat het hier geen beukende sportschool betreft, maar een vrij rustige ruimte met een handvol sportende mensen, allemaal vergezeld van een personal trainer. Eigenaar en oprichter van 3SIXTY5 Guy van der Reijden wordt ook wel ‘trainer van de sterren’ genoemd. Volgens hem is de private gym de ultieme plek om te trainen. Speciale apparatuur die de beste personal trainer zich kan wensen en tegelijkertijd een rustige maar inspiratievolle ruimte waar iedereen zich veilig en vertrouwd voelt. Estelle vult aan: “Dat is ook een van de redenen dat ik hier graag kom. Ik voel me hier thuis en iedereen laat elkaar lekker met rust. Hier geen mensen die met me op de foto willen of met een vooroordeel rondlopen.”

“Vanwaar de keuze om zo hard te gaan trainen”?
Cruijff: “Het is allemaal begonnen omdat ik al jaren met vreselijke pijn in mijn rug rondliep. Ik heb al meerdere fysio’s versleten maar niets hielp écht. Tot mijn laatste fysio tegen me zei dat ik m’n core moest gaan versterken. Wat denk je zelf zei ik. Welke vrouw wil nou rugoefeningen doen? Als ik besluit te gaan zwoegen in de gym dan wil ik m’n billen, buik en benen trainen! Ik ging op zoek naar de beste trainer en kwam al snel uit bij Guy. De volgende dag zat ik hier een espresso te drinken. Ik liet Guy de instagram pagina van Victoria Secret model Izabel Goulard zien en zei: doe mij dit lijf maar.”

“Guy: hoe ging je te werk?”
Van der Reijden: “Ik heb Estelle ervan moeten overtuigen dat we eerst haar rugklachten moesten aanpakken, voordat we echt hard konden gaan trainen. Dat zat er niet echt in volgens haar. Ze verwachtte resultaat binnen een uur. Maar het versterken van haar rug en core ging sneller dan ze dacht en we konden steeds gerichter gaan werken aan een fit en sterk lijf. Estelle is een echte Cruijff: niet lullen maar poetsen en het is nooit goed genoeg. Ze werkt echt hard en doet precies wat ik zeg.

“Hoe ziet jullie sportregime er uit?”
Cruijff: “Weet je dat ik die vraag elke dag krijg? Mijn god, als ik bij de supermarkt afreken staan mensen in m’n mandje te kijken wat ik eet. Laatst maakte iemand er zelfs een foto van! Maar ik doe en eet gewoon van Guy zegt. Ik drink heus nog wel eens een drankje en ga uit eten, maar ik hou me wel aan wat Guy me adviseert. Als je iets doet, moet je het goed doen vind ik.” Guy vult aan: “Estelle is een perfectionist. Ik word soms wel eens gek van haar omdat ze bij wijze van spreken alles dubbel doet van wat ik zeg. Als ik haar aangeef 2 omega-3 capsules te nemen, gooit ze gerust een hele hand er in, gewoon om het zeker te weten. Maar deze instelling levert haar ook heel veel op in dit traject.”

© Mark Prins

“Hoe vaak per week trainen jullie?”
Guy: “In principe 3 keer per week. Het komt wel eens voor dat het iets minder is als Estelle op Ibiza zit, maar we proberen dit vast te houden. Estelle: “Ik merk dat ik het echt mis als ik niet train. Je hoort wel eens mensen praten over dat ze zich zo lekker voelen als ze regelmatig trainen, nooit gedacht dat het ook echt waar zou zijn, maar ik voel me echt beter als ik train. Ik ga natuurlijk ook voor het perfecte lijf. En als ik niet regelmatig bij Guy kom ga ik m’n rug weer voelen, m’n billen worden slap en ik ga steeds minder goed op m’n eten letten.”

“Is dit voor iedereen weggelegd?”
Estelle: “Als ik het kan, kan iedereen het!” Trainer Guy vervolgt: “Ik zou niet weten waarom niet. We begeleiden topsporters en modellen, maar ook veel mensen die bijvoorbeeld 15 jaar niets hebben gedaan en flink overgewicht hebben. We hebben inmiddels 3 van deze private gyms waar 22 ongelofelijk bekwame fitnessprofessionals werken. Ik kan wel zeggen dat we als bedrijf iedereen kunnen helpen. Of je nou gezonder wilt worden of een killerbody wilt krijgen.”

”Een laatste tip voor onze lezers?”
Guy: “Nothing works unless you do. Als je iets wil, dan zal je in actie moeten komen. Onthoud dat er geen quick-fix is om in shape te komen, echt niet. Als die er was, wist ik het als eerste!”

Over 3SIXTY5
3SIXTY5 Personal Training is één van Nederlands bekendste en vooraanstaande personal training bedrijven. Inmiddels hebben ze 3 private gyms. In Abcoude, Amsterdam centrum en in het Gooi. Dit najaar opent vestiging 4 in de Amsterdamse Pijp. www.3SIXTY5.nl

Over Estelle Cruijff
Het nichtje van Johan Cruijff is geboren en getogen in Amsterdam, moeder van 2. Ze is dit najaar te zien in Het Perfecte Plaatje op RTL4.

Tekst: Laura van der Mee
Fotografie: Mark Prins

Lees hier meer artikelen uit Pure Luxe Magazine 2