In de grote stad verplaatsen we ons het liefst op twee wielen. Niet omdat dit de meest luxueuze manier van vervoer is, maar omdat dit heel handig is. De snelheid waarmee je van A naar B komt ligt vele malen hoger dan dezelfde afstand overbruggen in je auto. Om het dan toch wel heel stijlvol en milieubewust te kunnen doen, heeft Vespa ons een nieuw alternatief voor de hedendaagse scooters gegeven. De Vespa Elettrica is het milieubewuste alternatief voor de traditionele scooter.

Vespa Elettrica

De Vespa zoals we die allemaal kennen gaat al een geruime tijd mee. Maar liefst 70 jaar lang heeft Vespa een product weten te bouwen wat toonaangevend is én een enorm charmant voorkomen heeft. In 2018 gaat het roer dan eindelijk om – ook Vespa gaat met de tijd mee. Dat wil niet zeggen dat hun iconische scooter ineens z’n charmante design kwijt is. Nee, de Vespa Elettrica wordt de eerste van het merk die volledig elektrisch zal zijn. Het stijlvolle aspect blijft bewaard, het is nu alleen milieubewuster.

Vespa Elettrica elektrische scooter Pure Luxe

De Elettrica wordt uitgevoerd in een Space-age-chrome-and-blue kleurstelling. Iets wat de scooter een futuristisch uiterlijk geeft en duidelijk maakt dat we hier met een elektrisch voertuig hebben te maken – vandaar de blauwe accenten. Het meest opvallende detail aan deze scooter is het 4,3 inch TFT-scherm op het stuur. Alle relevante informatie omtrent de scooter wordt hierop getoond. Dit is tevens het scherm waarop je door middel van Bluetooth binnenkomende sms-berichten en oproepen van je telefoon kunt weergeven.

Vespa Elettrica elektrische scooter Pure Luxe

De scooter wordt aangedreven door een power-unit van 4kW en volgens Vespa is de scooter hierdoor sneller dan traditionele 50cc-scooters. Iets wat we goed kunnen geloven gezien de elektrische aandrijving (die er voor zorgt dat alle kracht direct beschikbaar is). Met een volle batterij kun je volgens het merk een afstand van ongeveer 100 kilometer afleggen en bij gebruik van het normale wandstopcontact zou de scooter in vier uur volledig opgeladen zijn.

Vespa Elettrica elektrische scooter Pure Luxe

Er zal overigens ook een hybride versie worden geproduceerd. Deze Elettrica X zal in staat zijn om 200 kilometer af te leggen en wordt deels aangedreven door een verbrandingsmotor. De scooter wordt begin 2018 op de weg verwacht. Wat betreft prijzen is er nog niets bekend.