Al zolang als er schrijfmiddelen bestaan, zolang bestaan er luxueuze versies van deze materialen. Mensen in officiële functies zijn door de jaren heen gewend geraakt om bij speciale gelegenheden gebruik te maken van special schrijfgerei. Mede daardoor worden er nog steeds zeer luxe pennen gecreëerd. De Nederlander Rein van der Mast heeft zijn eigen interpretatie gegeven aan de begrippen ‘luxe’ en ‘vulpen’.

Spica Virginis

Deze vulpen is gemaakt met behulp van een 3D-printer en bestaat uit 18k goud. De naam Spica Virginis komt voort uit de benaming voor de felste ster in het stelsel Virgo. Het mag geen geheim zijn dat daarmee geduid wordt op het feit dat deze pen praktisch de top binnen luxe schrijfwaren. De vulpen is beschikbaar in massief geel goud, wit goud, titanium met een 24k laag goud of ‘slechts’ enkel en alleen titanium.

spica virginis gouden 3d-geprinte vulpen Pure Luxe

Natuurlijk is een pen gemaakt uit deze materialen niet echt een alledaagse verschijning. Exclusiviteit heeft zo z’n prijs, dus deze pennen ook. De massief gouden versie – zowel geel goud als wit goud – kost €14.320. De vulpen gemaakt van Titanium met een laag van 24k goud een prijs van €4.960. Voor dit geld krijg je een pen met een gouden laag en een hoeveelheid kobalt om de laag goed te beschermen tegen de tand des tijds. De goedkoopste versie is gemaakt van enkel titanium en heeft een prijskaartje dat €2.490 betreft. Met deze pennen voelt iedere handtekening als een ongekend moment.

spica virginis gouden 3d-geprinte vulpen Pure Luxe