Apple producten zijn altijd in trek. Of het nu een telefoon, computer of earphones betreft: Apple sells. Mensen die Apple producten kopen zijn als het ware geïndoctrineerd met het statement dat Apple het enige product is dat werkt zoals zij willen werken. Natuurlijk valt daar wat voor te zeggen, maar toch – het is een van Apple’s grootste krachten. De grote fanbase draagt het merk op handen en voeten en weet zelfs niet-gebruikers te overtuigen dat ze Apple moeten proberen. Ieder merk zou tekenen voor zo’n achterban. Vanaf vandaag is ’t laatste paradepaardje van het merk te koop: de nieuwe Apple iMac Pro. Apple’s krachtigste computer.

Apple iMac Pro

Er werd door Apple een aankondiging gedaan over het lanceren van twee producten. De iMac Pro en de HomePod. Die laatste is uitgesteld en wordt pas volgend jaar in de winkels verwacht, maar de iMac Pro is dan eindelijk onder ons. Er is niet veel veranderd aan de uiterlijke eigenschappen. Hij lijkt verrassend veel op de huidige lijn iMacs, maar de Space Grey kleur doet vermoeden dat het hier inderdaad om een nieuw model gaat.

apple imac pro nieuw Pure Luxe

 

De pc heeft binnenin echter een gigantische verandering ondergaan. Het is – zoals Apple zelf claimed – de snelste pc van het merk en dat zullen we weten ook. We hebben het dan over een 27-inch scherm met een resolutie van 5K, een Intel Xeon processor met 8 cores en een Radeon Pro Vega met 8gb werkgeheugen. Al met al een flitsend pc’tje dus. Dit alles werkt samen met een 1 Terabyte SSD en 32gb werkgeheugen. Voor de computertechnici onder ons zullen deze cijfers ongetwijfeld lekker klinken.

apple imac pro nieuw Pure Luxe

 

De nieuwe Apple iMac Pro zal een vanaf-prijs hanteren van ongeveer $5000 – dat is omgerekend zo’n €4200 en een beetje. Een aardige som en dat is dan voor het instapmodel. De huidige iMac kon geconfigureerd worden tot een prijs die twee tot drieduizend euro hoger lag dan de instapprijs – tel uit je winst. Het is dus geen goedkope pc, maar mensen zweren erbij. Wat vinden jullie?

Fotografie: Luxurylaunches