Er blijven verhalen opduiken over succesvolle investeringen rondom de Crypto-gekte. Het relatief nieuwe fenomeen begint steeds gestructureerdere vormen aan te nemen én lijkt inmiddels langzaam een vaste plek in de maatschappij te verwerven. De financiële wereld houdt alles nauwlettend in de gaten, maar we kunnen er niet onderuit dat er een hoop mogelijkheden en kansen voor investeerders zijn ontstaan sinds de introductie van cryptocurrency.

Bitcoin is het boegbeeld van dit nieuwe geweld en dat blijkt maar eens te meer uit de koers van de digitale munt. Als gevolg van deze potentie en een stijging die niemand exact kan voorspelen, zijn investeerders naarstig op zoek naar Bitcoin-gerelateerde plekken om in te stappen. Zo ook de Australische James Gilbert. Hij werd grootaandeelhouder in Crypto Co., een bedrijf dat belegt in Cryptovaluta.

Het geluk van een goede investering

We horen steeds vaker verhalen omtrent personen die een flink succes hebben geboekt met het investeren in cryptocurrency, of alles wat er ook maar een beetje mee te maken heeft. Er zijn natuurlijk ook verhalen waarbij het allemaal iets minder positief uitpakt, maar die worden niet zo snel openbaar gemaakt. Een verlies lijden is nooit leuk, zeker niet wanneer het grote sommen geld én een reputatie betreft.

James Gilbert is zo’n voorbeeld van iemand die eigenlijk min of meer met z’n neus in de boter is gevallen. De Australiër is geen onbekende in ’t vak van investeren en bezig zijn met ondernemingen. Naar het schijnt heeft z’n naam al eens op een lijstje van Ernst & Young gestaan, als een van de genomineerden voor Ondernemer van het jaar gestaan. Althans als we Crypto Co. mogen geloven.

Hij investeerde in het bedrijf dat slechts een week geleden nog een aandelenkoers van $20 kende. Inmiddels is het aandeel de grens van $100 ver gepasseerd. Als resultaat is Gilbert nu miljardair. We kunnen stellen dat de President van ‘The Crypto Company’ er dus warmpjes bij zit. Vreemd dat een bedrijf dat in het derde kwartaal van dit jaar nog een operationeel verlies liet noteren van 1,2 miljoen dollar, nu ineens gouden bergen lijkt te beloven. Het doet vermoeden dat er meer is dan we in dit verhaal lezen. Echter, het komt ook wel overeen met de onvoorspelbaarheid van dit hele ‘werkveld’.

James Gilbert door investering The Crypto Company miljardair Pure Luxe

Foto via: LinkedIn

Volgens de verwachting en schatting aan de hand van de cijfers die bekend zijn, is James Gilbert z’n aandelenpakket nu ongeveer 1,1 miljard dollar waard. Dat is dus op z’n zachts gezegd een goede investering te noemen. De forse stijging van de koers verbaasd ons niet gezien de sterk toenemende populariteit van Cryptocurrency in het algemeen.

Crypto Co.

Het bedrijf heeft zelf aangegeven niet te zitten wachten op de publiciteit die Bloomberg nu heeft veroorzaakt. Het bedrijf zegt enkel en alleen aandacht te hebben voor de investeringen die ze doen in naam van hun klanten. Dat is natuurlijk wel een logische gedachtegang, maar het klinkt ook alsof er een moraalridder op de spreekstoel zit.

Crypto Co. wil een van de eerste bedrijven zijn die Cryptocurrency beleggen aan de hand van de traditionele richtlijnen in de beurswereld. Het is dus een onderneming met de intentie om cryptovaluta nóg verder in het ‘gewone’ systeem te implementeren. Een slimme zet en goed nieuws voor iedereen die ook maar een beetje gelooft in deze digitale revolutie.

Met het verhaal van James Gilbert treffen we het zoveelste succesverhaal. Wanneer je op zoek bent naar een investering die een groot rendement op kan leveren, dan is Cryptovaluta absoluut een goede markt. Het risico van de enorme onvoorspelbaarheid is weliswaar een factor die je ervan kan weerhouden, maar toch. Wanneer je wat financieel kapitaal hebt en een nieuwe investering wil doen, dan raden we je aan om je te verdiepen in deze nieuwe trend.

Bron: Businessinsider